A tanfelügyelőséget is levágta a netről Temesvár polgármestere

A kábelnyisszantó Robu szabotálja az országos vizsgát, a próbaérettségit és a beiratkozásokat az előkészítő osztályba.
Hirdetés

Nagy esztétikai és városszépítő nekibuzdulásában a Temes megyei tanfelügyelőséget is levágta az internetről hétfő este Nicolae Robu, Temesvár polgármestere, aki drótvágóval esett neki a várost évek óta elcsúfító kábeleknek. 

Őt nem érdekli, hogy a városközpontban több ezer fogyasztó most nem fér hozzá a szélessávú internethez, jelentette be Robu még tegnap este. A fogyasztók között van viszont a Temes megyei tanfelügyelőség is, amelynek vezetője, Aura Danielescu ma reggel jelezte, hogy keresik az alternatív megoldásokat, ugyanis ma is zajlik a próbaérettségi, már folynak a beiratkozások az előkészítő osztályokba, miközben 

a tanfelügyelőség elveszítette a biztonságos adatközvetítő kapcsolatát az iskolákkal és a tanügyminisztériummal.

A biztonságosnak számító tartalékösszeköttetést is elvágták a hétfő esti városszépítő gerillaakcióban, erősítette meg a főtanfelügyelő.

A belvárosi iskolákba pendrájvon fogják átvinni a holnapi vizsga tételeit, de más megoldásokon is gondolkodnak.

Hirdetés

Robu és a városháza alkalmazottai tegnap este kezdték vagdosni a kábeleket, ma délelőtt pedig azt nyilatkozta, az akciót folyamatosan kiterjesztik a lakónegyedekre. A kábelszolgáltatók szerint a városházának kellett volna biztosítania a földalatti kábelcsatornákat, Robu szerint viszont ezek már egy éve ott vannak, a szolgáltatók viszont nem akarták a föld alá költöztetni a vezetékeket, ezért folyamodott a guillotine-módszerhez.

 

Hirdetés