Nocsak: értelmes ötletekkel is elő tud állni az oktatási miniszter

A forgalmi dugók elkerülése érdekében nem mindenhol kell reggel nyolckor kezdődnie a tanításnak – mondja Ecaterina Andronescu.
Hirdetés
Egészen korrekt felvetéssel állt elő Ecaterina Andronescu oktatási miniszter a városokban sokaknak komoly fejfájást okozó kora reggeli forgalmi dugók elkerülése érdekében: a tárcavezető szerint egyszerűen nem kell mindenhol ugyanabban az időpontban kezdődnie a tanításnak.
 
Andronescu még szerdán, a megyei jogú városok egyesületének közgyűlésén beszélt a témáról. Igazából arra reagált, hogy Gabriela Firea bukaresti főpolgármester közölte: szeretne mikrobuszokból álló iskolabusz-flottát üzembe helyezni Bukarestben azért, hogy a gyereküket autóval iskolába furikázó szülők miatt ne álljanak be hosszú időre a főbb útvonalak. Ehhez a kezdeményezéshez pedig az oktatási tárca támogatását kérte.
 
Andronescu nem hogy felkarolta a kezdeményezést, de még rá is tett egy lapáttal.
 
„Egyetértek a főpolgármester asszony javaslatával, sőt azon gondolkodtam – és ez talán több városra is érvényes –, hogy kitalálhatunk egy megoldást: ne kezdődjön mindenhol reggel nyolckor a tanítás. Próbáljuk meg úgy csúsztatni a tanítást, hogy ne legyenek túlzsúfoltak a városok”
 
– mondta a miniszter.
 
Ez persze jól hangzik, de azért valószínűleg az sem lesz egy utolsó meccs, amikor az iskolák lekardozzák egymás között, hogy hol kell majd később kelniük a diákoknak, hogy ezzel délután is tovább maradjanak az iskolában, és hol nem. 

Hirdetés