Képernyőkép az őrizetbe vett álorvosról
Álegészségügy
Timi
2019. március 14. csütörtök, 21:10
Legalább hetven beteget vert át, ebből még csak féltucatnyian tettek feljelentést.

Ismét őrizetbe vette a rendőrség azt a 26 éves bukaresti férfit, aki megfelelő diploma nélkül gyakorolta az orvosi hivatást. A férfi ellen még januárban indult eljárás: egy nő jelentette fel arra panaszkodva, hogy úgy kapott vizsgálati eredményt, hogy meg sem vizsgálták. Egy másik egészségügyi létesítményben tudta meg, hogy a dokumentum, amit kapott, egyáltalán nem tanúskodik arról, hogy őt képalkotó eljárásokkal vizsgálták volna meg.

A rendőrség ezt követően felhívásban kérte, hogy jelentkezzenek, akik a harmadik kerületben működő létesítményben jártak. Legalább hetven átvert személyről tudnak, ehhez képest mindössze öten reagáltak a felhívásra. A nyomozás ettől függetlenül folytatódik: az ügyészekkel közösen a rendőrök házkutatást tartottak a férfi lakásán és rendelőnek nevezett helyiségben. Orvosi felszereléseket, könyvelési iratcsomókat és vizsgálati eredményeket foglaltak le. A feltételezett kár meghaladja a 200 ezer lejt.

A magát ortopédnak valló férfit nemcsak az orvosi hivatás engedély nélküli gyakorlásával gyanúsítják, hanem csalással, okirathamisítással és eszközhamisítással is. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30377
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.
Több megyében is menekülniük kellett az embereknek az áradások elől.
Nem volt olyan szövetség, melyben Románia kitartott volna, állítja a szerző. És ha már hagyomány, akkor tessék, itt az újabb nemzetközi botrány.
Diószegi László így büntetné meg a rájátszásban katasztrofálisan teljesítő játékosait.