A BBTE díszdoktorává avatja Krasznahorkai Lászlót

A március 26-i ünnepség után beszélgetésre is várják a kolozsváriakat a Nemzetközi Man Booker-díjas íróval.
Hirdetés

Díszdoktori címet adományoz a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Krasznahorkai László írónak – adta hírül az egyetem Böcsészkarának magyar tagozata.

A Kossuth-díjas magyar író 2004 óta a Digitális Irodalmi Akadémia és a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja. 2015. május 18-án elnyerte a Nemzetközi Man Booker-díjat, emellett számos díj kitüntettje.

Első regénye, az 1985 óta rengeteg kiadást megért Sátántangó azonnali elismerést aratott, és megfilmesítette rendező barátja, Tarr Béla, aki azóta szinte kizárólag az ő könyveiből, illetve forgatókönyveiből készítette filmjeit.

A világhírű író díszdoktori ünnepsége, amelynek keretében előadást is tart majd, március 26-án 11 órakor kezdődik a BBTE főépületében, az Aula Magnában. Laudációt Selyem Zsuzsa egyetemi docens mond. Délután hattól a Bölcsészkaron az egyetem tanárai és hallgatói beszélgetnek Krasznahorkai Lászlóval „irodalomról, a műveiről s a világ dolgairól” – tudatja T. Szabó Levente, a Bölcsészkar tudományos ügyekért felelős dékánhelyettese.

Hirdetés