Titkosrendőrségi módszerekkel vadásszák a szemetelőket Temesváron

Akcióba lépnek a szemétrendőrség civil ruhás ügynökei.
Hirdetés

Drasztikus megoldásokkal tanítaná tisztaságra a temesváriakat Nicolae Robu polgármester, akinek elege lett abból, hogy őt szidják a közterületeken lévő kosz miatt. Joggal, hiszen a bánsági város nem véletlenül koszos, jelenleg egyetlen cég sem felel a köztisztaságért, miután az előző szolgáltatónak

még az ősszel lejárt a szerződése, az új tisztaságfelelős pedig csak húsvéttól lát munkához.

Addig is Robu nagytakarítást hirdetett Tiszta Temesvár címmel, ebben pedig a lakosság hathatós segítségére is számít. Azokat pedig, akik ellene dolgoznak, drasztikus büntetésekkel sújtaná. Bejelentette: csütörtöktől civil ruhás helyi rendőrök járőröznek a városban és tetemes bírsággal lepik meg a szemetelőket.

„Ideje, hogy mi, románok itthon is vigyázzunk a tisztaságra,

egyesek lelkiismeretből, mások a bírságoktól való félelemtől, kihez ami illik” – jelentette ki Robu arra utalva, hogy hazánkfiai külföldön a hatósági szigor miatt nem mernek szemetelni.

Elmondta, az elmúlt időszakban a városháza különböző hivatalainak közel 300 munkatársa és a börtönlakók segítsége révén zajlott a takarítási akció. De mindhiába lett olyan patyolattiszta a belváros, hogy mákot lehetett volna nyalni a terekről, ha vannak, akik a földre dobják a cigicsikket, papírt, és máris elölről lehetne kezdeni a munkát.

„Véget kell vetni egyesek civilizálatlan viselkedésének. Garantálom, hogy vége lesz, ha nem szép szóval, hát bírsággal” – adta ki az ukázt a polgármester és ráuszította a civil ruhás helyi rendőröket a szemetelő temesváriakra.

Hirdetés