Az állásába kerülhet a fővasutasnak egy ostoba kijelentés

Rosszkor aludt el. És még rosszabbkor ismerte be.
Hirdetés

Nagyon úgy tűnik, hogy Leon Bărbulescunak, a Román Vasúttársaság utasszállító ágazata (CFR Călători) vezérigazgatójának az állásába kerül a mód, ahogy arra reagált, hogy szombaton két vonat is kisiklott.

Amikor az Antena 3 hírtelevízió riportere felhívta Bărbulescut, hogy kommentálja a történteket, az annyit közölt: a szerelvények kisiklása „nem volt különösebb esemény”, az utasok jól vannak, és egyébként is, ő éppen aludt, és az újságíró ébresztette fel.

A meglehetősen flegma nyilatkozat kiverte a biztosítékot  Răzvan Cuc közlekedési miniszternél, aki vasárnap közölte: reméli, a CFR Călători igazgatótanácsa tesz arról, hogy  Bărbulescunak a továbbiakban nagyon sok ideje maradjon pihenni.

„Nem is tudom elhinni, hogy így reagált. Nekünk mindig azt kell elmondanunk, ami történt. Neki tisztáznia kellett volna a történteket. Meggyőződésem, hogy pihennie kell de nem a CFR Călători pénzén”

Hirdetés

– mondta szigorúan a miniszter.

A  CFR Călători igazgatótanácsa tavaly márciusban nevezte ki  Bărbulescut az utasszállító ágazat élére. Amúgy mérnöki diplomája van, és 36 éve dolgozik a vasútnál.

Hirdetés