Kapaszkodjon meg: Lia Olguța Vasilescu ellátogatott székely testvéreihez

Komolyan. Ő maga közölte.
Hirdetés

Valószínűleg kevés olyan olvasónk van, aki nem tudja, ki az a Lia Olguța Vasilescu. A szociáldemokrata politikusnő az elmúlt hónapokban azzal került reflektorfénybe, hogy lemondott a munkaügyi miniszeri tárcáról, hogy először a közlekedési minisztérium élére, majd a fejlesztésért felelős miniszterelnök-helyettesi tisztségre jelöljék, de ez kútba esett, mert Klaus Iohannis államfő Vasilescu alkalmatlanságára hivatkozva mindkét esetben elutasította a kinevezését. Azóta egyszerű szociáldemokrata párti szenátorként tengeti a napjait.

De most nem a politikai tevékenysége miatt figyeltünk fel rá.

Hanem azért, mert ellátogatott a Székelyföldre.

Ezt ő maga közölte Facebook-oldalán, ahol fényképeket is feltöltött arról, ahogy a Csíkszereda jégkorongcsapatának Brassó elleni mérkőzésén újdonsült férje és párttársa, Claudiu Manda, valamint Tánczos Barna RMDSZ-es szenátor társaságában üldögél.

Természetesen nem a hokimeccs kedvéért érkezett a székely városba – oda csak a mérkőzés közepe táján futott be, hanem a Csíkszereda és a Craiova közötti labdarúgó kupameccsre. Vasilescu ugyanis korábban Craiova polgármestere volt, és ma is a szíve csücske a csapat.

Súlyosbító körülményként ő és Manda is a csíkszeredai csapat mezét viselték. Mármint Manda viselte, Vasilescu csak lazán a vállára terítette.

De még csak nem is ez a legsúlyosabb. Hanem az, hogy Vasilescu a szelfiket a következő kommentárral osztotta meg: Jégkorong-mérkőzésen székely testvéreimnél.

Hirdetés

Csak emlékeztetőül: arról a  Lia Olguța Vasilescuról van szó, akinek politikai karrierje annak idején a notóriusan magyargyűlölő Nagy-Románia Pártban indult.

Azóta viszont sok víz lefolyt a Zsilen,  és az Olton is. Vasilescu meg egyszer csak felfedezte, hogy a székelyek valójában a testvérei, még ha csak virtuálisan is.

Mivel jelen sorok szerzője nem székely, nem is mondhatja, hogy Isten hozta a családban. 

Ezt – vagy bármilyen más reakciót – rábízzuk székely olvasóinkra.

Hirdetés