Magyar thrillerre borzonghatunk az erdélyi mozikban

A rókatündéres Ujj Mészáros Károly legújabb filmjét március elsejétől láthatjuk.
Hirdetés

A Kincsem és A Viszkis után újabb magyar film érkezik az erdélyi mozikba a Taylor Projects forgalmazásában. A Liza, a rókatündér rendezője, Ujj Mészáros Károly második filmjét, egy Budapest utcáin játszódó thrillert láthatunk a Cinema City hálózatában (Kolozsváron, a Iulius Mall-ban), Marosvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön, a Művész Moziban.

Az X – A rendszerből törölve című filmben Básti Juli, Balsai Móni, Schmied Zoltán, Kulka János, Szabó Győző és még sokan mások egy félelmetes bűncselekmény-sorozat hőseiként tűnnek fel Budapesten, ahol rövid idő alatt bekövetkezik jó néhány öngyilkosság. A város választások előtt áll. Az utcákon eluralkodik a káosz: vandálok, tüntetők, anarchisták teszik lehetetlenné a békés életet. Az ügy(ek) felgöngyölítésébe pedig szerelmes szál is fonódik.

A film országos bemutatója március 1-én 19 órától lesz a Székelyudvarhelyi Moziban (II. Rákóczi Ferenc u. 5.), A Vándormozi szervezésében. Jegyek kaphatók a Mr. Music zeneboltban (Kossuth u. 3.), továbbá online a www.vandormozi.ro honlapon.

A Liza, a rókatündér alkotócsapatának új filmje egyébként Németországban elnyerte a 32. Braunschweigi Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, és elég jó kritikákat kapott a magyarországi sajtóban.

Az előzetese alapján is olyan filmnek tűnik, amit kár lenne kihagyni. 

Hirdetés