Lehámoznák a zacskót a tej-kifli-gyümölcs program almájáról

Ne (csak) az alma, hanem a csomagolása is legyen zöld.
Hirdetés

Nem gondoltuk volna, de országosan egységes módszertan határozza meg, hogyan kell csomagolni a termékeket az óvodásoknak és kisiskolásoknak szánt tej-, kifli- és almaprogramban: külön-külön. Az almákat is egyenként, egy zacskóban csak egy alma lehet.

A háromszéki önkormányzat mint a program egyik lebonyolítója beszámolt a bírálatokról, amelyeket kapott, és az volt az egyik, hogy nem kellene ennyi zacskót, műanyagot használni, írja a Székelyhon. A megyében 23 579 gyermek kap hetente kétszer almát és kekszet, háromszor kiflit és tejet. 

Az önkormányzat egy hete indította újra a programot, amit a kormány uniós pénzből finanszíroz. Mivel egységes, változtatni is elég körülményes: a Kovászna megyei önkormányzat javasolja a prefektus vezette szakmai bizottságnak, hogy az majd kezdeményezze a kormánynál az alma csomagolási szabályának módosítását. (Tessék, ha valaki a mindennapi életből kapna elő egy érvet, miért kellene autonómia.)

Egyébként nem tudják, milyen legyen az alma egyszerre tuti és zöld csomagolása, mert a környezetvédelmi szempont mellett ki akarják kérni az élelmiszer-biztonságért felelő szakember véleményét is.

Hirdetés