Egy Angliában lopáson tetten ért nő elmagyarázta: dolgozni nehéz!

Nos, ezt mélyen át tudjuk érezni. Bizony, a munka néha nehéz. De…
Hirdetés

A történet rém egyszerű. Két ifjú román hölgy kapta magát, s kiment Nagy-Britanniába, közelebbről Manchesterbe, mert ott jobb az élet. Aztán rájöttek, hogy a fene egye meg, ott is meg kell dolgozni a napi betevőért. Ezért aztán gondoltak egyet, és nekiálltak lopni. Az időközben fülön csípett és elítélt 20 éves Maria Spirache és egyelőre még szabadlábon kószáló tettestársa elsősorban idős emberekre, mozgássérültekre, továbbá áruházi lopásokra szakosodott.

Az áldozatok közt volt 88 éves hölgy, kerekes székben ülő férfi, pénzét letétbe helyezni készülő diák, akiknek ügyes kis trükkökkel vonták el a figyelmét az akció lényegéről. 10 napig működtek Manchester utcáin és boltjaiban, amikor a szerencse végül elpártolt tőlük. Maria Spirachét letartóztatták, a tettestársat keresik.

A bíróságot többek között tájékoztatták arról is, hogy amikor rákérdeztek, hogy ugyan már miért kellett neki lopnia, hiszen volt munkahelye, Maria azt válaszolta, hogy bizony, volt munkahelye, de olyan nehéz volt a meló. Nos, erre nem nagyon van mit mondani. A hölgy kapott 32 hónap letöltendőt, válasz helyett.

Hirdetés