Már nem Háromszéken rontja a levegőt a székely ízekre érzékeny főfogyasztóvédő

Az biztos, hogy senkinek nem fog hiányozni a Beszterce-Naszód megyébe áthelyett Mircea Diacon.
Hirdetés

Ki gondolta volna, hogy a magyargyűlölő perelőbajnok, Dan Tanasă blogján örömhírt is olvashatunk? Ez az értesülés márpedig tőle származik: áthelyezték Mircea Diacon főfogyasztóvédőt Kovászna megyéből Beszterce-Naszódra. A Dan Tanasával azonos nézeteket valló Diacon már új tisztségével szerepel az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján, míg helyére ideiglenesen – a honlap szerint – Kese Erika Kinga került.

Dan Tanasă persze nem örül elvbarátja áthelyezésének és a tőle megszokott módon a magyarokat, pontosabban az RMDSZ-t okolja az áthelyezésért. Szerinte a Szociáldemokrata Párt (PSD) az RMDSZ kedvében akart járni, ezért mozdította el Diacont. A háromszéki magyar elöljárók, pártszínezettől függetlenül valóban kérvényezték menesztését a kormányfőtől, miután többször is átlépte hatáskörét, verekedésbe keveredett, ittasan vezetett, és állandóan fenyegette a székely identitást felvállaló cégeket. Korábban azért rúgták ki a rendőrségtől, mert egy előzetesben levő nő feljelentette nemi erőszak kísérletéért.

Sok emlékezetes ügye volt, magyargyűlölete viszont akkor érte el az abszurd határát, amikor leszedette a taxikról a SIC matricákat és egy unitárius tábort is megbírságolt, amiért nem volt román táborszabályzat.

Egy hónappal ezelőtt még arról volt szó, hogy előléptetik a hat megyét felügyelő, brassói regionális fogyasztóvédelmi főfelügyelőség élére. Ezt a titulust viszont – Dan Tanasă értesülése szerint – Onica Csaba veszi át.  

Hirdetés