Influenza ide vagy oda, lesz tanítás a jövő héten

Az oktatási miniszter hajthatatlan.
Hirdetés

Hétfőn, sőt az egész jövő héten lesz tanítás, függetlenül az influenzahelyzettől – jelentette ki ellentmondást nem tűrően vasárnap Ecaterina Andronescu oktatási miniszter. Mindez azért lényeges, mert pénteken az influenza miatt nem volt tanítás. 

Most viszont lesz.

„Lesz tanítás, mivel a holnap kezdődő hét a félév utolsó hete. Ezért lezárják a diákokat, márpedig nem zavarhatunk bele a félév lezárásába” – jelentette ki Andronescu az Antena 3 hírtelevíziónak nyilatkozva.

A miniszter azért igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy minden iskolában szigorú orvosi ellenőrzésnek vetik alá a diákokat reggelente.

Majd a szülők lelkére kötötte, hogy ha fertőzés gyanúja merül föl, vigyék orvoshoz a gyereküket.

Hirdetés

Mindeközben Sorina Pintea egészségügy-miniszter arról beszélt: a jövő héten dől el, hogy ki kell-e hirdetni az influenzajárványt az országban.

A szintén az Antena 3-nak nyilatkozó miniszter szerint akkor hirdetnek járványt, ha a megbetegedések száma három egymást követő héten meghaladja azt a számot, amelyre az egészségügyi hatóságok felkészültek. Ugyanakkor arra kérte a lakosságot, hogy ha valaki influenzás tüneteket észleli magán, ne kezdje el saját magát kúrálni, hanem forduljon a háziorvoshoz.

Amúgy az influenzát pont nem érdekelte, hogy kihirdették a járványt vagy sem: eddig 39 ember életét követelte az országban.

Hirdetés