Román rabszolgatartók szintén román áldozatait „szabadította fel” a brit rendőrség

Egy csoportot építkezéseken dolgoztattak éhbérért, egy másik csoport mindenéből kiforgatott egy férfit.
Hirdetés
Igen kreatív módon munkálkodnak azon egyes Nagy-Britanniában élő román állampolgárok, hogy permanensen rossz hírét keltsék honfitársaiknak és országuknak: ezúttal két helyszínen is román rabszolgatartókra csapott le a brit rendőrség.
 
A hét elején London Edgware kerületében vettek őrizetbe egy 49 éves román férfit, aki tizenegy honfitársát tartotta gyakorlatilag rabszolgasorban. A tizenegy férfit egy bűnszervezet tartotta gyakorlatilag rabságban, és építkezéseken dolgoztatta őket. Munkájukért minimális összeget kaptak, emellett embertelen körülmények között voltak kénytelenek lakni.
 
Az ügyet felderítő Országos Bűnözésellenes Ügynökség (NCA) egyik nyomozója, Ian Turby elmondta,  a rajtaütés során, amely egy építkezésekre szakosodott, embercsempészettel és a szigetországba vitt román munkások kizsákmányolásával foglalkozó román bűnszervezet felgöngyölítését célzó átfogó nyomozásra tette fel a koronát, telefonokat és dokumentumokat is lefoglaltak.
 
 
Egy másik nagy-britanniai helyszínen, Bristolban is román rabszolgatartókra csaptak le: itt három román állampolgár egy negyediket dolgoztatott, a megszerzett pénzt pedig azonnal elvették tőle. Mivel csak minimális összeget adtak oda neki, vagy éhezett, vagy bolti lopásra kényszerült.
 
Bár egy házban éltek, neki egy, a lépcsőfeljáró alatti szekrényben kellett laknia, és a konyhai csapot sem használhatta, így a kerti slagból ivott, és azzal mosdott.
 
Az egyik szomszéd azt is látta, amint az egyik gyanúsított felesége tojással dobálta meg.
 
Az áldozat ugyanakkor nemigen van tudatában áldozat voltának, a rendőröknek azt mondta, nem zavarja, hogy a lépcső alatt kell laknia, mint Harry Potternek, lakótársai olyanok, mint a családtagok, a tojásdobálás pedig csak játék volt. Amikor aztán megmutatták a bankszámlakivonatát, fogalma sem volt, hova tűnt a pénze.
 
„Szerető családtagjai” ráadásul még hiteligénylést is benyújtottak a nevében, így most emiatt is felelniük kell a bíróság előtt. 

Hirdetés