Az influenza legyőzte az egyesülési hórát és a pénteki tanítást

És három újabb halálos áldozatot is szedett.
Hirdetés

Nem hagy alább az influenzajárvány az országban, de csak jövő héten nyilváníthatják járványnak a formális kritériumok szerint. Ennek ellenére az egészségügyi minisztérium azt javasolta az oktatási tárcának, függessze fel a tanítást pénteken. Mert csütörtökön a kisegyesülési ünnep miatt egyébként sincs tanítás, és négy egymásutáni szünnap hátha visszafogja némileg az influenza terjedését az iskolákban.

A tanügyminisztérium megfogadta a tanácsot, és kiadta a rendeletet: pénteken az ország egyetlen iskolájában sem lesz tanítás.

A járvány nemcsak a pénteki tanítást, hanem az ünnepet is legyőzte. Az influenza terjedése miatt Câmpina város polgármestere lefújta a holnapi hórát, amit a kisegyesülés évfordulóján rendeztek volna a Prahova megyei város központjában. Az egyesülési néptáncnak a szabadtéren az időjárás sem kedvezett volna.

Ma három újabb személy haláláról bizonyosodott be, hogy az influenza miatt következett be, így az idei járványnak már 31 halálos áldozata van. Ma Bihar megyéből egy, Konstanca megyéből két személy halálát jelezték, akik súlyos felsőlégúti fertőzésben szenvedtek.

Hirdetés