Annyit vakációznak a gyerekek, hogy kihull a fejükből a tananyag

És akkor már miért ne rövidítenénk le a téli vakációjukat – vetette fel legújabb ötletét Ecaterina Andronescu.
Hirdetés

Lerövidítené vagy legalábbis átszervezné a diákok téli vakációját Ecaterina Andronescu tanügyminiszter.

A tárcavezető a realitatea.net-nek adott interjúban vetette fel, hogy a mostani téli vakáció, a december 22-től január 13-ig tartó három hét alatt a diákok kiestek a tananyagból, az első félévből még megmaradt három hét pedig nem elég ahhoz, hogy visszarázódjanak. Mert utána megint jön egy hét vakáció, mielőtt indulna a második félév.

A minisztériumban már tárgyalják a 2019-2020-as tanév szerkezetét, mondta Andronescu, és most azért dobja be a nyilvánosságba a téli vakáció lerövidítésének ötletét, hogy lássák, milyen reakciók érkeznek rá. 

Nagyon sok szülő üzente neki, hogy most túl hosszú lett, ráadásul ha lerövidítik, az a tanároknak is jobb, mert korábbra hozhatják a nyári egységes vizsgákat, a képességvizsgát és az érettségit, így a tanároknak több pihenőidő jut nyáron.

Ez nem az első radikálisabb javaslata a sokadjára tanügyminiszter Andronescunak: hétfőn úgy került be a sajtóba az ötlete, hogy az első osztályba is vissza kellene vezetni az évismétlést, hogy este már magyarázkodnia kellett, hogy nem is úgy gondolta.

Hirdetés