Nem kispályások: Erdélyben turnézik a Kiscsillag, új lemezével érkezik a Kistehén

Mindkét zenekar visszajáró vendég. Jól van ez így.
Hirdetés
Emlékeink szerint korábban nem volt arra precedens, hogy Lovasi András bármelyik zenekara ötállomásos turnét nyomjon le Erdélyben, most lesz egy ilyen is. A fennállása óta stabilan népszerű, 2005-ben alapított Kiscsillag zenekar már megért egy-két tagcserét, de a zenekar frontembere szerint talán sosem volt még ilyen izmos.
 
A mindig gitáralapú, de számos eltérő stílusjegyet magába olvasztó dalok, Lovasi emblematikus szövegvilága és a zenekar utolsó éveiben megjelenő többszólamú énektémák az egyik legkarakteresebb produkcióvá tették a Kiscsillagot. Lovasi most szólólemezzel készül, de talán biztos hallunk új számokat a zenekar tarsolyából is. Sőt, az utóbbi időben Kispál-klasszikusok is bekerültek a repertoárba. A legutóbbi lemez – Semmi konferencia – legjobb dala szerintünk ez volt:

A turné így néz ki:

  • január 21., hétfő, 20 óra – Marosvásárhely, Jazz & Blues Klub
  • január 22., kedd, 19 óra – Gyergyószentmiklós, Művelődési Ház színházterme
  • január 23., szerda, 20 óra – Kolozsvár, Flying Circus
  • január 24., csütörtök, 20 óra – Székelyudvarhely, Felső G – ‘Zújgé
  • január 25., péntek, 20 óra – Nagyvárad, Moszkva Kávézó
 

A magyar altrock-préri másik nagy egyénisége, Kollár-Klemencz László és zenekara, a Kistehén rendszeresen nagy bulikat kavarint mifelénk, és várhatóan ez január 24-én, Kolozsváron sem lesz másképp a Form Space-ben.

Bizony van újdonság a zenekar háza táján: a napokban jelent meg a Kistehén új albuma, mely a csapat szerint az eddigi legérettebb termék, s amellett, hogy néhány új szerzemény zúzósabbra sikerült a korábbiaknál, a szövegek ezúttal személyesebbek, mélyebbek. A remek címadó dal biztosan elhangzik a koncerten is:

Hirdetés