Baseballütőkkel akartak kiűzni öt román fiatalt Észak-Írországból

Sokkos állapotban, súlyos sérülésekkel találtak rájuk.
Hirdetés

Rajtaütésszerű támadás áldozata lett öt román állampolgár Észak-Írországban. A 15 és 29 év közötti fiatalokra éjszaka csaptak le szélsőségesek, a rendőrség szerint a brit kormányhoz lojális paramilitáris szervezet tagjai.

A maszkos, baseballütőkkel felszerelt helyiek hétfőre virradóra törték rá az ajtót a román fiatalokra, akiket brutálisan megvertek, majd elüldöztek Belfast melletti otthonukból. A helyi sajtó szerint több áldozat súlyosan megsérült, egyiküket fejsérülésekkel sürgősen kórházba kellett szállítani.

A támadók a házat is szétverték, felfeszítették az ajtót, betörték az ablakokat, megrongálták a berendezést. A szintén román szomszédok szerint még a WC-csésze sem maradt ép, és az egész ház tele volt vérrel, üvegdarabokkal. Ők hívták ki a mentőket a sokkos állapotban lévő áldozatokhoz.

A helyi önkormányzat elítélte a támadást, kijelentve: az elkövetők nem élvezik a helyi közösség támogatását. Ez messze nem az első eset a térségben, a szélsőségesek 2009-ben addig terroriztáltak egy román roma családot Belfast déli városrészében, hogy azok kénytelenek voltak elköltözni.

Hirdetés