Már külföldön is nagy szeretettel keresik a jogerősen elítélt Olosz Gergelyt

Nemzetközi körözést adtak ki az RMDSZ volt szenátora ellen.
Hirdetés

Mivel továbbra sem bukkantak a decemberben jogerősen három év szabadságvesztésre ítélt korábbi RMDSZ-es szenátor, Olosz Gergely nyomára a román hatóságok, csütörtökön nemzetközi körözést is kiadtak ellene – közölte a rendőrség.

Nicoleta Tolvaj Marin, a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, vadul zajlik a nyomozás a befolyással üzérkedés miatt elítélt volt politikus kézre kerítésére.

A Mediafax hírügynökség értesülései szerint Olosz Magyarországon tartózkodhat. Olosz ugyanis – így a Mediafax forrásai – jó barátja Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek, akivel több ízben is együtt vadászott a Székelyföldön.

Nem ő az egyetlen volt RMDSZ-es politikus, aki Magyarországon talált menedékre a román igazságszolgáltatással szemben: Markó Attila olt képviselő is ott tartózkodik.

Olosz ellen még decemberben országos körözést adtak ki.

Hirdetés

A vádirat szerint 2010-ben az akkor parlamenti képviselő Oloszt négy vállalkozó lefizette, hogy előnyös szerződésekhez juttassa cégeiket, kihasználva azt, hogy a politikus korábban az energiaár-szabályozó hatóság elnöki tisztségét töltötte be. Az ügyészek szerint Olosz Gergely összesen félmillió eurónak megfelelő jogtalan anyagi haszonban részesült különböző formában.

Ugyanebben a korrupciós ügyben 2013-ban a bukaresti törvényszék hét év letöltendő szabadságvesztésre ítélte alapfokon a háromszéki politikust, de még ugyanebben az évben a fellebbezések nyomán érvénytelenítette döntését. A per később újrakezdődött. 

 

Hirdetés