Az év alkalmazottja Kolozsváron dolgozik és percenként 4186 eurót keres

Még úgy is, hogy munkaadója nem sok hasznát veszi.
Hirdetés

Enyhén szólva sem nevezhető bombaüzletnek a brazil Julio Baptista leigazolása a Kolozsvári CFR labdarúgóklubhoz. A 36 éves veterán a CV-je alapján egyértelműen a legnevesebb focista, aki valaha szerződést kötött egy román futballcsapattal, s ahhoz képest, hogy jócskán túl van a fénykorán – pár éve vissza is vonult, aztán a kolozsvári kalandért meggondolta magát –, elég jó kis fizetést lobbizott ki magának.

Ezzel nem is lenne gond, láttunk már a labdarúgásban indokolatlanul nagy illetményeket, Baptista úr viszont egyáltalán nem szolgált rá a gázsijára. Hősünk augusztus óta alig 43 percet (!) töltött a pályán – a Sepsi OSK ellen az utolsó percben ugrott be, az Európa-ligában a Dudelange ellen 22 percnyi játéklehetőséget kapott, Medgyes ellen pedig újabb 20 percet –, de közben ügyesen felvette a havi 45 000 eurós fizetését.

A Prosport kiszámolta, a brazil középpályás ezzel a „teljesítménnyel” összesen 180 000 euróval lett gazdagabb, amióta Kolozsvárra költözött, minden egyes pályán töltött percért 4186 eurót vágott zsebre. Így kell ezt csinálni. Olyan nagyon nem is hiányzott egyébként, a Gépész utcai csapat ugyanis a román élliga tabellájának az élén zárta a 2018-as évet.  

Hirdetés