Bugyikat le! Kolozsváron koncertezik Tom Jones, a ’60-as évek szexikonja

Nem sokat változott a lovag: még mindig pimaszul jól énekel, de jó tudni, hogy egy ideje zavarják a női alsóneműk a színpadon.
Hirdetés

Újabb nosztalgiakoncertre fújnak gyülekezőt Kolozsváron: június 26-án egy bizonyos Tom Jones nevű úriember lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait a BT Sportcsarnokban. A jó pár évtizeddel ezelőtt szexikonnak számító walesi énekes 78 évesen és 41 szólólemezről összeválogatott slágerparádéval érkezik a kincsesbe.

Pályafutását – belegondolni is durva – fél évszázaddal ezelőtt kezdte, első zenekarát 1963-ban alapította Tommy Scott and the Senators néven. Első listavezető dala az It’s Unusual volt 1965-ben, egy évvel később a Green, Green Grass of Home, 1968-ban pedig a Delilah lett hatalmas sláger. Saját televíziós showműsora volt Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban, több filmben szerepelt, köztük a Támad a Mars!-ban. Tom Jones a nyolcvanas években Prince dalának, a Kissnek a feldolgozásával tért vissza a sikerlistákra.

Ezt a kislemezt a kísérletező újhullámos csapattal, az Art of Noise-zal közösen rögzítette, a korong több millió példányban kelt el világszerte. A kilencvenes években az If I Only Knew (1994) és a Sexbomb (1999) számított kiemelkedő Tom Jones-slágernek. Azóta mintegy 150 millió példányban adták el lemezeit. Legutóbbi stúdióalbuma, a Long Lost Suitcase 2015-ben jelent meg.

Hirdetés

Koncertjein bevett szokás volt régebb, hogy transzba eső női rajongói leveszik és feldobják neki a bugyijukat, egy ideje azonban Tommy bácsit zavarja a dolog, már nem törli meg velük az izzadt homlokát. Egy interjúban meg is jegyezte: abból veszi észre az idő múlását, hogy egyre nagyobbak a bugyik, amiket feldobálnak neki a színpadra.

A jegyekért egyébként 145 és 475 lej közötti összeget kérnek el a szervezők.  

 

Hirdetés