Egy nagy román párt földet akar szórni a diszkriminációellenes tanácsra

Hopp, kicsit elírtuk az egyik címbeli kifejezést. Így helyes: nagyromán párt. Mert nem nagy. Sőt. Jelentéktelenül apró.
Hirdetés

Tudják Önök, mi az a Jobb Alternatíva? Például az, ha az ember civilizáltan, ötvennel tud autózni egy város útjain, mondjuk ahelyett, hogy dugókban araszolna. Na, ez egy jobb alternatíva.

Na de, ha nem tudták volna, létezik egy ilyen politikai alakulat is. Nagyon jobb. Nagyon román. És nagyon kicsi. Ez a kicsiség is csak úgy tudott létrejönni, hogy öt (azaz 5!) politikai pártocska és kezdeményező csoportocska fuzionált, (nagyon) egyesült, verődött össze, ahogy tetszik. Soroljuk? Oké, soroljuk: Romániai Kereszténydemokrata Unió, M10 Párt, Moldvai Erő (ez a kedvencünk), Konzervatív Szövetség és persze, a névadó, a Jobb Alternatíva. Megvan? Akkor mehetünk tovább.

Ez a rendkívül jelentős politikai erőt képviselő párt előállt egy nagyon egyszerű és nagyon határozott követeléssel. Oszlassák már fel az Országos Diszkriminációellenes Tanácsot! Tudják, a Csenecsedét. Mert lehet ugyan, hogy nevezett tanács egyes tagjai jó szándékkal végezték munkájukat, azonban maga az intézmény munkája elkeserítő, főleg az utóbbi években, amikor is többnyire azzal foglalkozott, hogy lábbal tiporta a szabad véleménynyilvánítást, továbbá szorgalmazta a politikai korrektséget és egyéb progresszista mantrákat. Egyáltalán, bántotta a véleményüket szabadon kinyilvánító románokat. Szóval, szűnjön meg, földet reá, beszántani!

Elképzeljük a diszkriminációellenes tanács tagjait, amint körmüket, ceruzavégeket rágcsálva, ijedten üldögélnek az asztalnál. Mi lesz most?

Hirdetés