Disznóság
béel
2018. december 7. péntek, 13:03
Eurótízmilliókat kap Románia.
Nem csupán a bukaresti államkassza viseli az országban dúló afrikai sertéspestisjárvány elleni, sziszifuszi küzdelem terheit: az Európai Bizottság 34 278 750 eurót ad Romániának a vész leküzdésére. Ezt Viorica Dăncilă miniszterelnök jelentette be diadalmasan pénteken, a kormányülés elején.
 
Ez a 75 százalékát teszi annak az összegnek, amelyet az ország az afrikai sertéspestis elleni sürgős intézkedésekre költött.
 
Az afrikai sertéspestis eddig 18 megye 294 településén jelent meg, összesen 1 124 helyszínen (ebből 16 cég), illetve 300 esetben vaddisznóknál diagnosztizálták. A járvány kitörése óta 361 719 fertőzött sertést semmisítettek meg. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29174
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.
Már megint hülyének néznek bennünket, pedig az ilyesmit nagyon könnyen kiszúrja az, aki egy keveset is konyít a képszerkesztéshez.
Öt győztes meccs után leváltották Alin Minteuan edzőt, mert a tavalyi bajnoki címet behúzó Dan Petrescu visszatért Kínából.
Nagyon szeretné, ha Románia bekebelezné Moldovát.
A Nussbaum családból egyedül László élte túl Auschwitzot. Az ő megrázó történetét vitte filmre Csibi László dokumentumfilm-rendező.