Nem pálya
béel
2018. október 16. kedd, 11:21
Nem készül el ugyanis egy csomópont. Azonban...

Már megint fennáll a veszélye, hogy az A3-as jelzésű észak-erdélyi autópályán olyan szakasz készül el, amelyet hosszú hónapokig nem vehetnek használatba az autósok, ezért amolyan múzeumi látványosságként szolgál majd egy ideig.

Míg az első „autópálya-múzeum” Kolozs megyében volt látható, amíg végre el nem készült a Szamos fölött átívelő híd, az újabbik Maros megyében épül.

A sztrádaépítések menetét nyomon követő Pro Infrastruktúra Egyesület legfrissebb infói szerint a Nyárádtő (vagyis a marosvásárhelyi repülőtér) és Marosugra közötti 10.1 kilométeres szakasz építése már célegyenesbe ért, a kivitelező Strabag az utolsó métereken teríti a kopóréteget, így idén várhatóan el is készül. A szomszédos, Marosugra és Radnót közötti, 3,6 kilométeres szakaszt a Geiger már meg is építette, az előzetes átadás-átvétel is lezajlott, ám az idillnek ezzel vége is.

A radnóti csomópont megépítése ugyanis, amelyhez egy, a 14A jelzésű főút és a vasútvonal fölött átívelő felüljáró is tartozik majd, nem készül el idén, mint ahogy az autópálya fel- és lehajtók sem.

A közútfenntartó vállalat (CNAIR) ezt nem hagyná annyiban, ezért sajátos ötlettel állt elő: ideiglenes megoldásként körforgalmat építtetne az A3-as radnóti végénél. Ez azonban közlekedés-biztonsági szempontból nem a legjobb megoldás, mivel túl közel lenne a vasúti átjáróhoz.

Ehhez minden esetre előbb még a közlekedésrendészetnek is rá kell bólintania, ráadásul amikor jön a vonat, az autósoknak akár 10-15 percet is várakozniuk kellene a sorompónál – ez pedig gyakorlatilag lenullázná az autópályán nyert időt.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28513
S akkor még csodálkozunk, hogy kezükbe vennék a sorsukat?
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.
A legtöbben helyeslik. És persze Bukarestről is megvan a véleményük.
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.