Elengedték a bolgár újságírónő meggyilkolása miatt őrizetbe vett román férfit (FRISSÍTVE)

Működött az alibije, elengedték. A bolgár rendőrség újabb gyanúsítottat vett őrizetbe.
Hirdetés

FRISSÍTÉS: Kedd este elengedte a bolgár rendőrség azt a román-ukrán kettős állampolgárságú férfit, akit Viktorija Marinova bolgár újságírónő meggyilkolásának ügyében vettek őrizetbe a nap folyamán Ruszénél – írja a News.ro a Román Rendőrség hivatalos közlésére hivatkozva. 
A bolgár rendőrség gyanúsnak találta, hogy a férfi ok nélkül kószál a gyilkosság helyszínének közelében, őrizetbe vette, majd ellenőrizte a férfi alibijét, és meggyőzőnek találta. Összefüggést a gyilkossággal nem találtak. A bolgár rendőrség azt is közölte a román hatóságokkal, hogy újabb személyt vett őrizetbe az üggyel kapcsolatban, de az illető nem román állampolgár.

 

A bolgár közszolgálati rádió tájékoztatása szerint kedden délben őrizetbe vettek és 24 órára előzetes letartóztatásba helyeztek egy román állampolgársággal rendelkező férfit a Viktorija Marinova bolgár újságírónő meggyilkolása ügyében. A Rusze városi rendőrség a Mediafax szerint megerősítette: a férfi egyelőre nem gyanúsított, és együttműködik az ügyészekkel. A román külügyminisztérium a hírügynökség szerint nem kapott tájékoztatást arról, hogy román állampolgár lenne érintett az ügyben. 

A 30 éves oknyomozó újságíró, tévés riporter holttestét négy napja találták meg a román határhoz közeli Rusze egyik parkjában.

Az eddigi vizsgálatok alapján Marinovát megkínozták, megerőszakolták, majd meggyilkolták, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy a halálának van-e köze az újságírói munkájához. Viktorija Marinova egyébként az elmúlt időszakban EU-s támogatások elsikkasztásával kapcsolatos ügyön dolgozott, ami meglehetősen nagy port kavart Bulgáriában.

Hirdetés

A Monitor.bg portál szerint egyébként több gyanúsítottat is kihallgatott már a rendőrség, többek közt házkutatást tartottak egy roma nemzetiségű helybelinél is, akinél olyan tárgyakat találtak, melyek a meggyilkolt újságírónő tulajdonát képezték. Marinova a harmadik európai oknyomozó újságíró, akit az elmúlt év októbere óta meggyilkoltak (a máltai Daphne Caruana Galizia és a szlovák Ján Kuciak után). Az a közös bennük, hogy mindhárman uniós támogatásokkal kapcsolatos törtvénytelenségeket próbáltak felfedni. 

 

Hirdetés