ZsandÁRT
béel
2018. október 9. kedd, 13:09
A karhatalmi erők bevetik a humorgránátot.

Sajátos módszert találtak ki a Szilágy megyei csendőrség munkatársai arra, hogy feloldják a bűnüldözés és rendfenntartás monotóniáját: Facebook-oldalukon néha versben mesélik el bevetéseik eredményét.

Legfrissebb alkotásuk egy fatolvajokból álló banda lefülelését meséli el egy vidám négysorosban, amelyben az alanyi költő a képzavar művészi eszközét is bevetve tudósít a bűntettről, miszerint néhány vérmes polgártárs vasparipákkal felfegyverkezve tarolt le egy erdőrészt.

A lírai rész eddig terjed, a továbbiakban a művész prózában tudatja, hogy az elkövetők 9,7 köbméternyi fát vágtak ki törvénytelenül, ennek nyomán a költemény további szakaszait rabomobilban szállították el.

Máskor is próbálkoztak már az önvédelmi humorgránát bevetésével, amikor szintén egy illegális favágás kapcsán arról regéltek, hogy bár úgy tűnt, egy hód „támadott meg” egy tölgyfát, valójában négy férfi vágta ki, de nem sokáig örülhettek, mert elkapták őket.

Mint láthatjuk, a szilágysági karhatalmi erők művészetek iránti HÓDolata határtalan (mi kérünk elnézést, de ez a hír ilyen hatással van ránk), de azért reméljük, hogy a rendfenntartás és a bűnüldözés területén sikeresebbek, mint a költészetén.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28438
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.
Ha az illetékesek adót vetnének ki a román politikai elit ostobaságára, azonnal megtelne az államkincstár.