Referendum utáni macskajaj: egy szocdem képviselő megharagudott az egész román népre!

Mert a nép nem ment el szavazni. Persze, egyetlen PSD-s vezér sem örül. Csak ők nem nyilvánulnak meg ennyire bunkón.
Hirdetés

Cătălin Rădulescu, a gépfegyveres szocdem parlamenti képviselő, aki lövetni akart a tüntetőkre, begurult a népre a hétvégi népszavazás kudarca miatt. Egy az egyben kijelentette: életében először megharagudott a román népre. Megjegyezzük, arról a Rădulescu úrról van szó, aki korábban amellett kardoskodott az Európai Unióval szemben, hogy a román nép bizony nem szolganép, és elege van abból, hogy folyton megmondják neki, mit csináljon.

Hogy miért? Idézzük: „87 százalékban ortodoxok vagyunk, hvők, keresztények, és nem értettünk meg semmit, abszolút semmit. Ez a szavazás tisztelgés volt egyrészt, a referendumot kérő hárommillió ember előtt, akik szerintem szintén nem mentek el mind szavazni, de tisztelgés lett volna az elődeink előtt is, azért, amit felépítettek az idők során.” Világos, nem?

És ha már nekiállt haragudni, az ortodox egyházat (bizony!), no meg a saját pártját is jól kiosztotta. Tessék: „Úgy gondolom, az Egyház nagyon is vétkes. Tényleg nem értem, hogy nem tudott mozgósítani az Egyház 30 százalékot, amikor 87 százalékban ortodoxok vagyunk.” És tessék: „Liviu Dragnea elnök úr nagyon szerette volna, hogy az ország PSD-szervezetei alaposan mozgósítsanak. De az illetékesek nem tették meg, amit meg kellett volna tenniük. Ezt ki kell vizsgálni a pártban, és a rosszul teljesítőknek felelniük kell.”

Ő, Rădulescu úr, természetesen másképp, sokkal jobban megszervezte volna ezt a népszavazást. És mivel éberen figyel, felfedezett egy hatalmas hazugságot is: Romániában nincs 18 millió szavazópolgár! És ezt fel is fogja vetni a parlamentben.

A nagyobbik kormánypárt egyetlen vezetője sem tapsikol örömében a referendum részvételi arányait illetően. Codrin Ștefănescu, a PSD helyettes főtitkára például azt mondta, a referendum bukása lényegében a románok (értsd, a nép) és Románia kudarca. És persze a bojkottálók a hibásak mindenért, Iohannis, az ellenzék, a visszalépő szavazókörzeti elnökök, szóval mindenki, aki a párhuzamos államot szolgálja.

Hirdetés