Fordított Szent Bertalan-éj
béel
2018. szeptember 26. szerda, 13:20
Legalábbis Viorica Dăncilă miniszterelnök szerint protestánsok verték meg a csendőröket.

Tudjuk, hogy gonoszul hangzik, de lassan új vicc születik a román miniszterelnökről, amely a következőképpen hangzik: Honnan lehet tudni, hogy Viorica Dăncilă hülyeséget beszél? Hát úgy, hogy mozog a szája.

Legalábbis ha igaz az, amit Cătălin Ivan, a Szociáldemokrata Párt (PSD) mostani vezetőivel örök haragban levő európai parlamenti képviselő írt a Facebook-oldalára a miniszterelnök és az EP szocialista frakciója tagjai közötti találkozón elhangzottakról.

A kormányfő az augusztus 10-i kormányellenes tüntetésen történtekről beszélt, közben pedig Ivan szerint azt mondta: egy csendőrnőt bestiálisan bántalmaztak a protestánsok.

Nem kell megijedni: a kormányfő nem vallásháborút vizionált, hanem egyszerűen összekeverte a protestatar (tüntető) szót a protestanttal (azaz protestáns).

Persze ettől a kínos baki még kínos baki marad. Ivan is reményét fejezte ki, hogy a tolmácsok helyesen fordították, amit a kormányfő mondott, és nem generál vallási konfliktust.

Dăncilă kedden érkezett kétnapos munkalátogatásra Brüsszelbe, hogy az EP frakcióit meggyőzze arról: nem indokolt elítélő állásfoglalást elfogadni a romániai jogállamiság helyzetéről annak nyomán, hogy augusztus 10-én a csendőrség – azt követően, hogy a tüntetők közé vegyült huligánok megtámadták a csendőröket – úgy szorította ki a kormányellenes tüntetőket a kormánypalota előtti térről, hogy mindenkit válogatás nélkül végigvert.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28278
Pedig a párttársai által vezetett Kolozs Megyei Tanács is gyarapította a feleslegesen adakozók listáját.
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.