Incognitóval és centenáriummázas tortával ünnepelték a kétmilliomodik utast

Pontosabban magát ünnepelte a reptér, de kellett hozzá egy Tarom-utas is.
Hirdetés

Ma haladt át a kolozsvári reptéren az idei kétmillimodik utasa, a reptér pedig ezt tortával és az Incognito nevű zenekar fellépésével ünnepelte. Idén a tavalyinál két héttel korábban elérte ezt a kerek utasszámot, a cél pedig az évi hétmillió utas kiszolgálása 2030-ra – büszkélkedett a miniünnepségen David Ciceo, a repülőtér igazgatója.

A centenáriumi mázba vont ünnepi torta felvágásához le kellett mészárolni a dekorációt: egy repülőt és (vélhetőleg hórában egyesülő) cukoremberek csoportját, de ez valószínűleg nem jelentett gondot. Videón csak a tortaszegés elejét örökítették meg az állami légivállalat egyik utasának és a Tarom marketingigazgatójának közreműködésével:

A szerencsés utas Kolozsvárról készült Bukarestbe repülni, és az édesség mellett két repülőjegyet is nyert, amelyet a Tarom bármelyik járatára érvényesíthet.

Felszólalt még Marius Nicoară szenátor, aki a reptérigazgató szerint megyei tanácselnökként sokat tett 2004-2008 között a reptér támogatásáért, és aki most szurkol a Szamos eltérítésével történő kifutóbővítésért. A tervezett Kolozsvár-New York járatot kiszolgáló nagy repülőgépek le- és felszállásához ugyanis a jelenleginél hosszabb kifutópályára van szükség.

Hirdetés

Érdekes módon a reptéri ünnepségen se Kolozsvár, se Kolozs megye jelenlegi vezetői közül nem vett részt senki.

A repülőtér vezetősége arra számít, hogy az idei évben 2,9 millió utast fognak kiszolgálni, csaknem 8 százalékkal többet, mint egy éve. 2017-ben a légi kikötőt 2,69 utas vette igénybe, mintegy 50 százalékkal több, mint 2016-ban.

Hirdetés