Csak a szokásos: Dăncilă kormányfő újabb külföldi látogatáson került kellemetlen helyzetbe

Nehéz dolog a diplomáciai protokoll.
Hirdetés

Megint kínos helyzetbe került egy külföldi látogatás során Viorica Dăncilă román miniszterelnök: csütörtöki hivatalos madridi útja során rossz helyre ült le, amikor spanyol kollégájával,Pedro Sanchezzel találkozott.

Az incidensről készült felvétel nem szerepel a kormány által közzé tett hivatalos videóban, azonban az ellenzéki Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) egyik szimpatizánsa gondoskodott arról, hogy ne maradjunk le az eseményről, és megosztotta a róla készült felvételt.

Amelyen az látszik, hogy Sanchez udvariasan hellyel kínálja Dăncilát, oly módon, hogy beáll a számukra fenntartott két szék közé, és rájuk teszi a kezét. A román miniszterelnök le is ül, ám ekkor a spanyol protokollstáb egyik tagja úgy ugrik oda hozzá, mint akit kígyó mart meg, felállítja, és közli, hogy a másik székre kell ülnie, az ugyanis, amelyen először helyet foglalt, a spanyol, miniszterelnök helye.

Hirdetés

Mindazonáltal nem csupán Dăncilă nem volt a helyzet magaslatán: némiképp a mentségére szolgálhat, hogy a felvétel tanúsága szerint Pedro Sanchez sem volt teljesen biztos abban, hogy melyik székre kell leülnie.

Dăncilă legutóbb Montenegróban égette le magát, amikor összekeverte a vendéglátó ország fővárosát Koszovó fővárosával, és Podgorica helyett Pristinát mondott.
 

Hirdetés