Random hülyeségek miatt (is) utazgatnak a román politikusok szerte a világban

Több mint egymillió lejre. A mi pénzünkön. A PSD ebben is a legerősebb.
Hirdetés

Szó szerint mozgalmas féléven vannak túl a mélyen tisztelt parlamenti képviselőink: január és június között 1,3 millió lejünkbe kerültek a honatyák külföldi utazásai.

Bár legtöbben papíron munkaügyi célból váltanak repülőjegyet az adófizetők pénzén, azt már nehezen lehet megmagyarázni, hogy miért kell például Madagaszkárra utazni a fiatal képviselők találkozójára, ahol – a PSD-s Simona Oprescu beszámolója szerint – többek közt az afrikai ország gazdasági fejlődéséről és az ifjúsági politikájáról értekeztek nyolc napon keresztül. Közben ellátogatott Szenegálba is, ahonnan minden bizonnyal hasznos gazdaságpolitikai tapasztalatokkal tért haza.

A „buli” több mint 12 000 lejbe került. Egy másik igen fontos kiruccanást Claudia Gilia (PSD) vállalt be, aki úgy érezte, egyszerűen kihagyhatatlan a spanyolországi Castellonban megrendezett Tündérek álma nevű júniusi fesztivál. Ez a kirándulás 3932 lejt ért. Kollégája, Mirela Furtună a Dunai tavasz nevű ukrajnai fesztiválon képviselte az országot és a pártot, nyilván közpénzből.

 

Hirdetés