Delirium Funarens
Jean St'Ay
2018. augusztus 23. csütörtök, 12:53
Mindenki hülye, aki azt hiszi, hogy a románok dák származékok. Géták, bakker!

Gheorghe Funar doktor, ugye, Kolozsvár volt polgármestere. Persze volt ő minden egyéb is, aki kíváncsi rá, kattintson ide. Aztán idővel eltűnt a közélet nagyszínpadáról, időnként viszont elő-előáll egy-egy óriási marhasággal. Amelyeket viszont a lehető legvéresebb komolysággal ad elő (lásd például, itt, meg itt).

Legújabb performansza egy kis könyvecske, melynek címe a következő: „A géták sok ezeréves első népe és a géta nép egységes nemzetállama!” Értik, egységes nemzetállam az ókorban, hát ez tényleg világszenzáció. Sajnos, Doktor Funar nagy művét még nem tudtuk kézbe venni, ezért csak pár idézettel csigázzuk a potenciálisan több milliós olvasóközönség képzeletét. Tessék:

„Tudnivaló, hogy a Máté, Márk, Lukács és János szerint való evangéliumokban Isten Fia azt mondta, hogy ő az Ember Fia. Véletlen volna ez, vagy kapcsolat van a géták Ember Fia, az evangéliumok Ember fia és a Bucsecs-hegységben levő Ember (Omu) csúcs között, mely név a géták első népe idejéből származik? Vajon Jézus Krisztus igazolt egy, a keresztények előtt még rejtett Igazságot?”

Továbbá: „Felfogták, hogy immár nem lehet elrejteni a Föld legelső országa, a Géták Földje létének Igazságát? Sem a Föld Első Népének, a géták népének igazságát! Sem a Mária, Isten anyja kertjében élő Román Nép igazságát, amely a gétákból származik!”

Valamint: „Tudták (vagy nem tudták?), hogy a Román Nép Történelmének, a Román Nyelv Történelmének és a Román Nyelv Értelmező Szótárának meghamisítását Románia zsidó királyai (I. Károly, aki négy osztályt végzett és nem tudott Románul; I. Ferdinánd, aki nem járt iskolába; II: Károly, akinek sikerült leérettségiznie) irányították, akik a Román Akadémia tiszteletbeli elnökei voltak?”

Végül, de nem utolsósorban: „Felfogták, hogy a Géták Első Népe és a Román Nép történelmét tudatosan meghamisították az utóbbi 150 évben, hogy kielégítsék egyes okkult hatalmak érdekeit?”

Na kérem, hát nem fantasztikus? Hát nem kiváló nyári olvasmány? Mi már csak arra vagyunk kíváncsiak, vajon milyen gombát eszik Dr. Funar ebédre.

Hopp, és közben megtaláltuk az ominózus művet az internet pokolbugyrában. Tessék, aki kíváncsi rá, olvassa. De figyelem, egyes esetekben hallucinációkat okozhat!

comments powered by Disqus
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.
Ismét bejelentkezett egy cég, mely megmentené Kolozsvárt a pokoli forgalomtól – ezúttal a magánszemélyek autói révén.
A törvény kezdeményezője megsértődött, de az RMDSZ sem örül, hiszen a tervezet alááshatja a román-magyar viszonyt.
Nem egy regényből idézünk. Nem is két dühös polgár vitázott imígyen. Egy képviselő meg egy művelődési miniszter szópárbaja ez. A tévében.
Amikor a székelyföldi román is elismeri, hogy a román kormány magasról tesz a Székelyföldre, ha pénzt kell osztani, a magyar kormány viszont odafigyel.