Delirium Funarens
Jean St'Ay
2018. augusztus 23. csütörtök, 12:53
Mindenki hülye, aki azt hiszi, hogy a románok dák származékok. Géták, bakker!

Gheorghe Funar doktor, ugye, Kolozsvár volt polgármestere. Persze volt ő minden egyéb is, aki kíváncsi rá, kattintson ide. Aztán idővel eltűnt a közélet nagyszínpadáról, időnként viszont elő-előáll egy-egy óriási marhasággal. Amelyeket viszont a lehető legvéresebb komolysággal ad elő (lásd például, itt, meg itt).

Legújabb performansza egy kis könyvecske, melynek címe a következő: „A géták sok ezeréves első népe és a géta nép egységes nemzetállama!” Értik, egységes nemzetállam az ókorban, hát ez tényleg világszenzáció. Sajnos, Doktor Funar nagy művét még nem tudtuk kézbe venni, ezért csak pár idézettel csigázzuk a potenciálisan több milliós olvasóközönség képzeletét. Tessék:

„Tudnivaló, hogy a Máté, Márk, Lukács és János szerint való evangéliumokban Isten Fia azt mondta, hogy ő az Ember Fia. Véletlen volna ez, vagy kapcsolat van a géták Ember Fia, az evangéliumok Ember fia és a Bucsecs-hegységben levő Ember (Omu) csúcs között, mely név a géták első népe idejéből származik? Vajon Jézus Krisztus igazolt egy, a keresztények előtt még rejtett Igazságot?”

Továbbá: „Felfogták, hogy immár nem lehet elrejteni a Föld legelső országa, a Géták Földje létének Igazságát? Sem a Föld Első Népének, a géták népének igazságát! Sem a Mária, Isten anyja kertjében élő Román Nép igazságát, amely a gétákból származik!”

Valamint: „Tudták (vagy nem tudták?), hogy a Román Nép Történelmének, a Román Nyelv Történelmének és a Román Nyelv Értelmező Szótárának meghamisítását Románia zsidó királyai (I. Károly, aki négy osztályt végzett és nem tudott Románul; I. Ferdinánd, aki nem járt iskolába; II: Károly, akinek sikerült leérettségiznie) irányították, akik a Román Akadémia tiszteletbeli elnökei voltak?”

Végül, de nem utolsósorban: „Felfogták, hogy a Géták Első Népe és a Román Nép történelmét tudatosan meghamisították az utóbbi 150 évben, hogy kielégítsék egyes okkult hatalmak érdekeit?”

Na kérem, hát nem fantasztikus? Hát nem kiváló nyári olvasmány? Mi már csak arra vagyunk kíváncsiak, vajon milyen gombát eszik Dr. Funar ebédre.

Hopp, és közben megtaláltuk az ominózus művet az internet pokolbugyrában. Tessék, aki kíváncsi rá, olvassa. De figyelem, egyes esetekben hallucinációkat okozhat!

comments powered by Disqus
A 45 éves aradi hegymászó három napja tűnt el.
Nincs más dolgunk, mint bekészíteni a popcornt.
Közeledik az államfőválasztás és van egy sor hasonlóság korábbi helyzetekkel. De újdonság is akad, persze.
A bíróság visszaeső bűnözőként kezelte a 64 éves férfit.
A Kreml érdeke, hogy a caracali tragédiát összekapcsolják a deveselui rakétabázissal és az Egyesült Államokkal.
Elveszítheti szülei házát a faipari óriással pereskedő Neuer Weg Egyesület alelnöke.
A Tomcsa Sándor Színház tagja csütörtök délután, 42 évesen hunyt el súlyos betegsége következtében.
Akkor mégis mi a fenének nem vehetik birtokukba a sofőrök? Nem hisszük, hogy van rá észszerű magyarázat...
A román gazdaság azért működőképes, mert a jól végzett munka évszázadok óta beépült a Bánság és Erdély létezési modelljébe és természetébe, propaganda és fellengzős dicsekvés nélkül.
A munkaképes lakosság csaknem negyede hiányzik az országból.
Újabb vitaindító elképzelés született, melyet a diákok máris elleneznek.
A Román Nemzeti Bank (BNR) szerint az ország küladóssága 2019. július 1-jén 103,671 milliárd euró volt. Románia összes termőföldje alig 75 milliárd eurót ér.