Delirium Funarens
Jean St'Ay
2018. augusztus 23. csütörtök, 12:53
Mindenki hülye, aki azt hiszi, hogy a románok dák származékok. Géták, bakker!

Gheorghe Funar doktor, ugye, Kolozsvár volt polgármestere. Persze volt ő minden egyéb is, aki kíváncsi rá, kattintson ide. Aztán idővel eltűnt a közélet nagyszínpadáról, időnként viszont elő-előáll egy-egy óriási marhasággal. Amelyeket viszont a lehető legvéresebb komolysággal ad elő (lásd például, itt, meg itt).

Legújabb performansza egy kis könyvecske, melynek címe a következő: „A géták sok ezeréves első népe és a géta nép egységes nemzetállama!” Értik, egységes nemzetállam az ókorban, hát ez tényleg világszenzáció. Sajnos, Doktor Funar nagy művét még nem tudtuk kézbe venni, ezért csak pár idézettel csigázzuk a potenciálisan több milliós olvasóközönség képzeletét. Tessék:

„Tudnivaló, hogy a Máté, Márk, Lukács és János szerint való evangéliumokban Isten Fia azt mondta, hogy ő az Ember Fia. Véletlen volna ez, vagy kapcsolat van a géták Ember Fia, az evangéliumok Ember fia és a Bucsecs-hegységben levő Ember (Omu) csúcs között, mely név a géták első népe idejéből származik? Vajon Jézus Krisztus igazolt egy, a keresztények előtt még rejtett Igazságot?”

Továbbá: „Felfogták, hogy immár nem lehet elrejteni a Föld legelső országa, a Géták Földje létének Igazságát? Sem a Föld Első Népének, a géták népének igazságát! Sem a Mária, Isten anyja kertjében élő Román Nép igazságát, amely a gétákból származik!”

Valamint: „Tudták (vagy nem tudták?), hogy a Román Nép Történelmének, a Román Nyelv Történelmének és a Román Nyelv Értelmező Szótárának meghamisítását Románia zsidó királyai (I. Károly, aki négy osztályt végzett és nem tudott Románul; I. Ferdinánd, aki nem járt iskolába; II: Károly, akinek sikerült leérettségiznie) irányították, akik a Román Akadémia tiszteletbeli elnökei voltak?”

Végül, de nem utolsósorban: „Felfogták, hogy a Géták Első Népe és a Román Nép történelmét tudatosan meghamisították az utóbbi 150 évben, hogy kielégítsék egyes okkult hatalmak érdekeit?”

Na kérem, hát nem fantasztikus? Hát nem kiváló nyári olvasmány? Mi már csak arra vagyunk kíváncsiak, vajon milyen gombát eszik Dr. Funar ebédre.

Hopp, és közben megtaláltuk az ominózus művet az internet pokolbugyrában. Tessék, aki kíváncsi rá, olvassa. De figyelem, egyes esetekben hallucinációkat okozhat!

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27878
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.