Minden eddiginél nagyobb lesz az idei Vásárhelyi Forgatag

Legalábbis ezt ígérik a szervezők.
Hirdetés
A marosvásárhelyi magyar kulturális fesztivál idén augusztus 27. és szeptember 2. között zajlik, a rendezvényen többek közt Rúzsa Magdi, a Quimby, a Csík Zenekar és Szalóky Ági is színpadra lép. 
 
A forgatag keretében a Budapesti Operettszínház a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház közreműködésével mutatja be Kálmán Imre darabját, A chicagói hercegnőt. Az előadást háromszor is eljátsszák, a jegyek mindhárom előadásra elkeltek. Nagy stábbal érkezik a Magyar Állami Népi Együttes is Marosvásárhelyre, a Magyar Rapszódia című előadást mutatják be a fesztivál szabadtéri nagyszínpadán. 
 
A forgatag keretében arra is lehetőséget teremtenek, hogy Marosvásárhelyről elszármazott sikeres emberekkel találkozzon a közönség. Jelen lesz az eseményen Bölöni László egykori futball-legenda, a Christiano Ronaldót is felfedező sikeres edző, Zsigmond Barna-Pál országgyűlési képviselő, volt csíkszeredai főkonzul és Vincze Loránt, a Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnöke. 
 

A megyei múzeum képzőművészeti kiállításokkal, valamint hagyományőrző íjászversennyel és bemutatóval készül a rendezvényre, a Teleki Tékában a forgatag idején vezetett sétákra várják a közönséget. Megszervezik ugyanakkor a hagyományos könyvvásárt is, amelynek keretében könyvbemutatókat is tartanak. A teljes program itt érhető el. 

Hirdetés