Saját műtétjére gyűjt a Fájdallam szerzője

Aczél Dóra ismét pénzt gyűjt, ismét jótékony célra, de most saját magának. Újabb költséges bécsi műtétre.
Hirdetés

Vonaton láttam először, Kolozsvár és Nagyvárad között, kisgyerekkel az egészséges karján, számítógéppel, könyvhalmazzal, papírkupaccal maga körül. Azt a két-három órát is kihasználta, amíg a szerelvény átdöcög a Királyhágó alatt, tanult vagy dolgozott, miközben gyerekére vigyázott. Csodáltam, ahogy le tudja mindezt menedzselni, hiszen látszott, hogy félkarját csak részben használhatja.

Aczél Dórát sokan csodálják, sok embert megfogott őszinte, megrázó írásaival, melyekben betegségének történetéről számolt be napról-napra, lépésről lépésre. Kötetben a Koinónia kiadónál jelentek meg Fájdallam címmel, az első kiadás elfogyott, az újranyomást várják. Jelenleg a Nőileg magazinban publikál hasonlóan személyes hangvételű, őszinte jegyzeteket. És miközben az elmúlt években számos közösségi, jótékony célra kalapozott pénzt, a napokban újabb gyűjtést indított:

ezúttal magának gyűjt, újabb műtétjére.

2000-ben protézissel pótolták a bal felkarcsontját, amit rosszindulatú daganat miatt (osteosarcoma) kellett eltávolítani. A műtétet Bécsben, az Allgemeines Krankenhausban (AKH) végezte el Kotz professzor. 2017 márciusában részleges protéziscserét hajtottak végre rajta, de azóta a protézis folyamatos gyulladás alatt van, több mint egy éve állandó antibiotikum-kezelés alatt áll. A romániai és magyarországi orvosok

a teljes vagy részleges amputációt látják az egyedüli megoldásnak,

a korábbi műtétet végző Kotz professzor szerint ellenben másként is orvosolható a baj. „Se részleges amputációról nem beszél, se teljesről. Véleménye szerint fertőtlenítést kell eszközölni, illetve a bőr és az izmok plasztikáját, hogy védjen a fertőzésektől. Ha a protézist nem bírja a szervezetem, akkor saját lábszárcsontot kapok, de amputáció akkor sincs. Ez meggyőzött engem” – írja blogján Aczél Dóra.

Hirdetés

Az újabb bécsi műtét előrevetített költsége 28.000 euró, Dóra ennek az előteremtéséhez várja a támogatásokat. Aki adakozni szeretne, kattintson ide.

Hirdetés