Bezzegelnek Bukarestben, amiért Debrecenben épít gyárat a BMW

Az elmaradott infrastruktúra és a szakképzetlen munkaerő miatt újabb autógyártó kerüli el Romániát.
Hirdetés

Semmit,de tényleg semmit nem tanultak a korábbi leckékből Bukarestben, de érezhetően rosszul esett az eheti nagy bejelentés, miszerint Nagyváradtól 75 kilométerre, Debrecenben épít gyárat a német BMW. 

A világ egyik legnagyobb, legsikeresebb és legmodernebb autógyártó vállalata állítólag több európai várost is megvizsgált lehetséges helyszínként amikor úgy döntött, hogy Európában növeli a termelési kapacitásait, de végül Magyarországot választotta. A BMW képviselői a fejlett infrastruktúra, a logisztikai ellátottság, a szakképzett munkaerő elérhetősége, valamint a beszállítói hálózat fejlettsége miatt döntött így. Mindezt Románia egyelőre nem mondhatja el magáról, ugye. 

A terv szerint a Debrecen melletti 400 hektáros területen a legmodernebb autóipari gyártási technológiákkal, egy gyártósoron állítanak elő hagyományos és elektromos meghajtású autókat. A gyár kapacitása évente 150 ezer autó gyártására elegendő. 
 
Bukarestben nagy volt a morgolódás akkor is, amikor 2008-ban a Daimler AG bejelentette, Magyarországot és nem Romániát választja első kelet-európai Mercedes-gyára helyszínéül.

Hirdetés