Ennek a drogdílernek a viselkedési kódexénél precízebb dolgot ma nem talál

Aprólékosan leírta ügyfeleinek, hogyan kell nála füvet vásárolni.
Hirdetés

Bár Romániát – joggal – jellegzetes balkáni országként tartják számon, ahol mindenki mindent nagyon lazán kezel – természetesen a hivatalokban is –, szabályok pedig nincsenek, vagy ha vannak, senkit sem érdekelnek, azért néhány üdítő kivétel is akad.

Mint például az a bukaresti drogdíler, aki precíz, aprólékos szabályrendszert dolgozott ki ügyfelei számára, hogy se ő, se a vásárlók ne bukjanak le.

A hangzatos használati utasítás sikerét némileg megkérdőjelezi, hogy azt a rendőrség tette közzé egy, az illető lakásán lezajlott rajtaütést követően, amely során tetten érték, amint kannabiszt adott el.

A rendőrök arról is tanúbizonyságot tettek, hogy humoruk van, a szabályzatot ugyanis azzal a kommentárral tették közzé, miszerint értékelik, hogy a díler számára fontos volt a civilizált társadalmi együttélés szabályainak betartása, azt már azonban kevésbé, hogy a lakásban egy kiló kannabiszt és MDMA-tablettákat találtak, ami miatt az aprólékos illetőt előzetes letartóztatásba is helyezték.

A szabályzat egyébként zseniális: pontokba szedve, minden apró részletre kitérve rögzíti, hogyan kell eljárniuk a vásárlóknak.

  • Az első pontja szerint 1 gramm alatti mennyiségben nem adott el füvet.
  • A második szerint hitelre nincs fű.
  • A harmadik azt rögzíti, hogy előzetes bejelentkezés nélkül vagy idegen kísérővel senki se jöjjön, mert nem engedik be.
  • A negyedikben kiképzi a potenciális vásárlókat, hogy érkezés előtt kétszer csöngessék meg a dílert, de csak akkor, ha senki sincs a lépcsőházban.
  • A következő pont is az elővigyázatosságról szól: a felvonóval vagy a harmadik, vagy az ötödik emeletig kell felmenni, semmiképp sem a negyedikig. (Ebből bonyolult logikai műveletekkel kikövetkeztethető, hogy a nepper a negyediken tevékenykedett).
  • A hatodik pont váltotta ki a rendőrség elismerését: a lépcsőházban tilos hangoskodni, hogy ne zavarják a szomszédokat.
  • A hetedik arról szól, hogy ne várja a vásárlót senki a ház előtt, mert kamerák vannak.
  • A nyolcadik is az óvatosságról szól: ne hagyják gépkocsijukat járó motorral a ház előtt, ne akadályozzanak parkoló autókat a kiállásban, és ne parkoljanak más helyére.
  • Az utolsó pont szerint a látogatás idején mellőzni kell a kompromittáló jellegű telefonbeszélgetéseket.
Hirdetés

És a végén még a nyitvatartást is feltüntette!

Mindez tényleg vérprofi – bár azért a kézzel írott lap helyett elegánsabb lett volna egy nyomtatott –, de az egészet komolyan beárnyékolja, hogy végül mégis lebukás lett a vége. Valószínűleg valaki nem tartotta be maradéktalanul a szabályzatot.

Végül is Románia jellegzetesen balkáni állam.

Hirdetés