Eltűnt egy kisfiú egy folyóban

Három megye katasztrófaelhárítói keresik, miután egy sebes sodrású folyóba esett a szekérről.
Hirdetés
A Brassó Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) a Maros és Kovászna megyei kollégáik segítségét kérte, hogy megtalálják azt a kisfiút, aki péntek este tűnt el a Fogarasi-havasok lábánál, a Berivoj folyó vizében.
 
„Pénteken este 18 tiszt és altiszt kereste a gyereket, és a Maros és Kovászna megyei búvárokat is megkértük, hogy jöjjenek segíteni” – mondta el az Agerpres hírügynökségnek Luiza Dănilă, az ISU szóvivője.
 
Ionuţ Marin, a Brassó megyei rendőrség szóvivője szerint a gyerek az apjával együtt egy szekérrel vágott neki, hogy átgázoljon a folyón. Amikor a férfi látta, hogy a víz mélyebb, mint gondolta és sodrása is erősebb, megpróbált megfordulni, ám a szekér felborult és mindketten vízbe estek.
 
 
A fogarasi tűzoltók kimentették az apát, ám a gyerek eltűnt, és sötétedésig nem találták meg. A mentést szombat reggel újrakezdték megerősített egységekkel úgy a parton, mint a vízben búvárokkal.
 
A katasztrófaelhárítók felhívják mindenki figyelmét, hogy fokozott óvatossággal közelítsenek a patakokhoz, folyókhoz, mert a nemrég leesett csapadék nagy mennyisége miatt mindenhol megnövekedett a vízszint.

Hirdetés