Felesége szerint nem valódi bizonyítékok alapján ítélték el Beke Istvánt

Beke Csilla bemutatta, mit tekintenek a hatóságok tárgyi bizonyítéknak a székely „terroristák” ügyében.
Hirdetés

Nyilvánosságra hozta a terrorizmus miatt öt év szabadságvesztésre ítélt Beke istván felesége, Beke Csilla, mit tekintettek bizonyítéknak, amikor férjét és Szőcs Zoltánt elítélték.

„Az ítélet és a vádak alaptalanok, bizonyítékok hiányában születtek, az ügyészség és a bíróság petárdákra, egy airsoft játékra és egy zászlóra alapozott”

– állapította meg a Székelyhon szerint Beke Csilla.

Beke István felesége kedden a börtönlátogatás során kapta meg férjétől a kiközlést, hogy a hatóságok visszaszolgáltatják a korábban lefoglalt tárgyakat, laptopot, merevlemezeket, telefonokat, SIM kártyákat, adathordozókat, cédéket, DVD-ket. Kivételt képeznek a petárdák, egy airsoftjáték és egy zászló, ezek a tárgyi bizonyítékok az ügyben.

Beke Csilla elmondta, ebből is egyértelműen kiderül, hogy Beke Istvánt ártatlanul ítélték el, nem követett el semmit, és nincsenek terhelő bizonyítékok ellene. Beke Csilla a Facebookon tette közzé annak a messenger-beszélgetésnek a részletét, amelyből kiderül, hogy a petárdákat Beke István egy évvel korábban szilveszterre rendelte, ám a tűzijáték-forgalmazó cég csak a rendelés felét szállította le, majd 2015. november 15-én lépett kapcsolatba Bekével, hogy küldi az elmaradását.

Hirdetés

„Ezt tekintik konkrét lépésnek a merénylet tervezésben. Kérdés, hogy miért éppen akkor lépett vele kapcsolatba a cég, hogy rendezze a tartozását, de erre már nem kapunk választ”

– részletezte Beke Csilla.

Arra is kitért, hogy a lefoglalt airsoft-játékot nagyon sok helyen használják, három játékmóddal, csapatlogóval van ellátva, és ezt állította be detonátornak az ügyészség. Egyértelmű, hogy pukkanós tűzijátékból, airsoft-játékból nem lehet bombát készíteni, szögezik le Bekéék. Beke Csilla szerint még mindig nem kapták meg a bukaresti legfelsőbb bíróság jogerős ítéletének indoklását, attól tartanak, hogy ennek kiállítását elhúzzák, holott szükség van a dokumentumokra, hogy tovább léphessenek az ügyben.

Hirdetés