Felgyújtotta volna magát az amnesztia ellen

A kormányszékhely kerítéséhez láncolta magát egy férfi, és elszabadultak az indulatok.
Hirdetés

Egy férfi a kormány kerítéséhez láncolva tiltakozott csütörtök délben az ellen, hogy esetleg amnesztiát és / vagy közkegyelmet hirdető rendeletet fogad el a kormány.

A férfi bilincsbe kötött kezében egy benzines palackot tartott – írja az Agerpres hírügynökség. Vélhetően azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja magát, de mikor épp azon vitatkozott össze a csendőrökkel, hogy mennyire közel engedjék a sajtót, akkor egy csendőr kihasználta a pillanatnyi figyelmetlenségét, és elragadta tőle a palackot.

Korábban a csendőrök azt magyarázták neki, hogy megszegi a csendháborításra vonatkozó törvényt. A férfi a kormányülésre érkező minisztereket a Tolvajok! kiáltással fogadta – tudatja a Digi24 hírtelevízió. A tévé szerint Cristian Mihai Didéről van szó, aki gyakran kap bírságot spontán tiltakozási ackiói miatt.

„Nem akarunk egy amnesztiára és közkegyelemre vonatkozó rendeletet. Azt akarjuk, hogy konzultáljanak a civil szervezetekkel, akik megmondhatják, hogy jó-e vagy sem egy ilyen rendelet” – mondta a férfi az újságíróknak. Később a csendőrök megbilincselték, és elvitték a rendőrségre.

A kormányülés a program szerint 13 órakor kezdődött a Victoria-palotában. Az ellenzék soraiból főként az USR hangoztatja, hogy a kormány Liviu Dragnea, a PSD elnöke nyomására olyan amnesztiát fog hirdetni sürgősségi kormányrendeletben, amely a pártelnöknek kedvezne, akit nemrég alapfokon három és fél év börtönbüntetésre ítéltek hivatali visszaélésre való felbujtás miatt.

 

Hirdetés