MSZP-s politikusok is ott lesznek Tusványoson, de csak „félhivatalosan”

A kétharmadról szóló beszélgetéseken és Orbán Viktor előadásán sem lesznek jelen.
Hirdetés

Elmennek Tusnádfürdőre, de „szelektálnak” a programok között a Magyar Szocialista Párt (MSZP) politikusai – adta hírül az Azonnali.

A portál emlékeztet:  Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a napokban jelentette be, hogy idén részt vesznek a bő egy hét múlva kezdődő Bálványosi Szabadegyetemen, azaz Tusványoson. Ám felemás módon: a Fidesz által szervezett, egyébként a kétharmadról szóló politikusi beszélgetésen az elnökségük döntése értelmében nem lesznek ott, de a rendezvényen többen is képviselik majd a szocialista pártot. A részvétel már önmagában egy jelentős fordulatnak tekinthető.

Az MSZP-ből öt politikus biztosan megy, egyikük Molnár Zsolt, aki ettől a ciklustól kezdve az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke. Az Azonnalinak elmondta:

azért döntöttek a részvétel mellett, mert ezzel megragadják az alkalmat, hogy határon túli szervezetekkel, pártokkal vegyék fel a kapcsolatot.

Mindezt ráadásul egy ilyen rendezvényen mégiscsak kötetlenebb formában tudják megtenni. Terveikről egyelőre annyit árult el, hogy

ismertetni fogják helyben a nemzetpolitikával kapcsolatos elképzeléseiket, a Bethlen Gábor Alapról alkotott, illetve a választási rendszert érintő véleményüket.

Hirdetés

A delegáció tagja lesz Molnár Zsolt mellett még Ujhelyi István európai parlamenti képviselő, aki eddig is foglalkozott határon túli politikával; Harangozó Gábor korábbi brüsszeli képviselő, aki autonómia-kérdésekben nyilvánult meg; Bihal Dávid, aki egyrészt az ifjúsági szervezetük egyik prominense, másrészt már az országos elnökség tagja; valamint Murányi Ibolya, aki ugyancsak elnökségi tag.

Molnár elmondta, hogy Orbán Viktor tusnádfürdői előadása alatt – amelyben a miniszterelnök szokásosan minden évben programot szokott adni a következő időszakra – az MSZP politikusai nem lesznek jelen.
 

Hirdetés