Kezdődik a szokásos nyári őrület a román-magyar határon

Bedugultak a határátkelők: a külföldön dolgozók itthon vakációznak, az itthoniak külföldön.
Hirdetés

Az utóbbi két nap során jelentősen megnőtt a gépjárműforgalom a román-magyar határon. A határőrség tájékoztatása szerint 70 százalékkal nőtt a schengeni övezet országai felől a forgalom, elsősorban a hazalátogató román vendégmunkások miatt. A kimenő forgalom is nőtt, amit a külföldön vakációzó romániai turistákkal magyaráznak a hatóságok.

Júniushoz képest országos szinten 17 százalékos forgalomnövekedést hozott a július: az elmúlt két napban 750 ezren lépték át a határt.

A vendégmunkások hazaérkezése a közutakon is érezteti a hatását, főleg a DN7-es számú országúton, ahol – többek között – német, spanyol, olasz és francia rendszámtáblájú gépkocsik okoznak torlódást.

A határrendészet közölte: a határátlépés gyorsítása érdekében kiegészítették a személyzetet. Naponta 4 ezer határőr teljesít szolgálatot az infrastruktúra maximális kihasználásával.

Azt javasolják, hogy akik határátlépésre készülnek, tájékozódjanak a határőrség honlapján is elérhető alkalmazás segítségével, mely valós időben mutatja a várakozási időt. Eszerint jelenleg a Szatmár megyében található vámoknál 30 perces a várakozási idő, máshol 10 perc. Már ha tényleg valós adatokat mutat a mobilalkalmazás…

Hirdetés