Tüntetésre készülnek a székelyföldi románok a hazaárulás ellen!

Hazaárulás alatt a közigazgatási törvény módosítását kell érteni. Ami nemzetvédőék szerint hivatalosítja a magyar nyelvhasználatot Romániában.
Hirdetés

A Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma bejelentette: július 28-án, szombaton tüntetést szervez Bukarestben, Románia fővárosában, mégpedig a közigazgatási törvény tervezett módosításai ellen, amelyek szerintük azt eredményezik, hogy a magyar második hivatalos nyelvvé lép elő Románia területén.

A döntés a Marosfői Nyári Egyetem keretén belül hozták meg, amely afféle anti-Tusványosként működik, immár 16 éve. 

A tüntetést a székelyföldi románok civil fóruma és a Nemzet Útja nevű egyesület szervezi. Utóbbi elnöke, Mihai Târnoveanu lármafázó Facebook-bejegyzésben hívja a románokat tüntetni. Idézzük, mert magas hőfokon ég:

„Vigyétek a hírt, testvérek! Gyertek, álljatok mellénk, váll váll mellett, a Hazáért és a Nemzetért! Eddig, s ne tovább! Ezt nem tűrjük! A három megye románjai megvédik nemzeti identitásukat azokkal szemben, akik elárulják a Román Nemzet alapvető érdekeit, a Centenárium Évében. Határozott NEMet mondunk az Árulásra, megvédjük a Román Nyelvet, identitásunk egyik utolsó barikádját. A Haza Szívének Hangja megszólal, és hallani fogja a Történelem, hogy mi, hazaszerető románok, az identitárius harc katonái voltunk ezekben a szörnyű időkben, és az utolsó pillanatig megtettük a kötelességünket. Győzni fogunk, vagy veszteni? Az Úristen akaratától függ. Ha kell, fenékig ürítjük a keserűség poharát, de a Fővárosba vezető Utunk mindenképp Tanúságtétel lesz az Időben, hogy megharcoltuk a Harcot, nem vert le a csüggedés, Méltósággal cselekedtünk, szerettük a Lobogót, az Ortodoxiát és Nemzetünk Nyelvét!”

Hirdetés

 

Hirdetés