Szentgyörgy az állampolgári felelősség Las Vegasa?

Szinte mindenki aláírta az USR polgári kezdeményezését a háromszéki városban.
Hirdetés
Az állampolgári felelősség Las Vegasának nevezte Sepsiszentgyörgyöt a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke. Dan Barna a Büntetőügyesek nélküli közéletet kampány támogatására látogatott Kovászna megyébe.
 
Az USR elnöke bevallása szerint először járt Sepsiszentgyörgyön, és másfél órát töltött a városközpontban aláírásokat gyűjtve a Büntetőügyesek nélküli közéletet elnevezésű polgári kezdeményezéshez, amellyel a cél alkotmányba foglalni, hogy bűnvádi perben jogerősen elítélt személyek ne tölthessenek be köztisztséget. 
 
„Mondtam a kollégáimnak, úgy érzem, mintha a polgári felelősség Las Vegasában lennék, mert azoknak a városoknak a többségétől eltérően, amelyekben jártam már aláírásokat gyűjteni – és több mint tíz városban voltam már –, itt az a meglepetés ért, hogy tízből nyolc vagy kilenc ember aláírt” – mondta.
 
Dan Barna szerint az elmúlt másfél évben „Románia Liviu Dragnea ügyvédi irodájaként működött”, a Szociáldemokrata Párt elnöke ugyanis minden törvényt, a teljes igazságügyi rendszert meg akarja változtatni, hogy ne kerüljön börtönbe. 
 
„Sem az USR, sem az azt támogató más szervezetek nem örülnek annak, hogy szükség van erre a kampányra, nem örülünk annak, hogy órákat kell az utcákon töltenünk és győzködnünk az embereket, hogy írjanak alá, de ez is egy a rendelkezésünkre álló kevés mechanizmus közül, amelyek az államot ért agresszió elleni védelmet szolgálják” – tette hozzá.
 
Az USR alelnöke, Elek Levente úgy véli, a sepsiszentgyörgyi lakosság iskolázottsági szintjével magyarázható, hogy ennyire fogékonyak a kezdeményezésre. 

Hirdetés