A Roland Garros döntőjébe teniszezte magát Simona Halep

Párizsban 6:1, 6:4-re legyőzte a spanyol Garbine Muguruza Blancót.
Hirdetés

Simona Halep bejutott a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokság (Roland Garros) női egyes versenyének döntőjébe, miután csütörtökön 6:1, 6:4-re legyőzte a spanyol Garbine Muguruza Blancót. A világranglistát vezető Halep negyedik Grand Slam-döntőjére készülhet. Az eddigi három közül kettőt a Roland Garroson játszott (2014-ben és 2017-ben), egyet pedig idén, az Australian Openen, ahol a dán Caroline Wozniacki győzte le.

A csütörtöki elődöntőben kiváló formában játszott Halep, akinek egy óra és 32 perc játék után sikerült legyőznie a világranglista harmadik helyén álló ellenfelét. E győzelemnek köszönhetően

Halep továbbra is a világranglista éllovasa marad, a döntő kimenetelétől függetlenül.

Halep egyértelműen uralta az első szettet, és 5:0-ra vezetett, amikor Muguruzának sikerült elvennie az adogatását. Ennél többre azonban nem futotta a spanyolnak, és Simona 6:1-re nyerte az első játszmát, mindössze 38 perc alatt.

A második szettet is jól kezdte Halep, de a spanyol lány javuló formát mutatott és elhúzott 4:2-re. Halepnek sikerült kiegyenlítenie az állást 4:4-re, aztán egy 13 percen át tartó játékot követően – amelyben három bréklabdát hárított – ismét átvette a vezetést, majd nullára nyerve ellenfele adogatójátékát

6:4-gyel behúzta a második szettet.

Mindkét játékos egy-egy ászt ütött a találkozón, Halep négy, a spanyol egy kettős hibát vétett. Halep első szerváit 56%-os, Muguruza 57%-os hatékonysággal ütötte, a másodikkal a román 61%, a spanyol 48%-ban volt eredményes. Előbbi 16 nyerő ütést mutatott be és 24 ki nem kényszerített hibája volt, utóbbi 14 nyerő mellett 31 hibát vétett.

Hirdetés

A párizsi torna döntőjében a Sloane Stephens (WTA-10.) és Madison Keys (WTA-13.) közötti amerikai párharc győztese lesz Halep ellenfele.

Hirdetés