A bajnoki cím után lelépett a CFR edzője

Dan Petrescu jött, látott, győzött, majd elment Kínába nagyon sok pénzért megmenteni a kieséstől az utolsó helyezettet.
Hirdetés
Van egy íratlan szabály a Kolozsvári CFR focicsapatánál: a bajnoki címet elhódító edző már nem vezetheti a csapatot a Bajnokok Ligájában. 2008-ban Ioan Andone, 2010-ben Andrea Mandorlini nem érte meg a következő szezon legnagyobb mérkőzéseit, csak 2012-ben, Andone második mandátuma alatt szakadt meg ez a sorozat. 
 
Most viszont Dan Petrescu el sem kezdi az új idényt, mert két héttel a Liga 1 megnyerése után felbontotta szerződését a kolozsvári klubbal. Azt a szerződését, amelyet nem is olyan rég, áprilisban hosszabbított meg 2020 júniusáig. 
 
A profi futball azonban a pénzről szól, és Petrescuról köztudott, hogy szereti a pénzt. A kínai Szuperliga utolsó helyén álló Kujcsou Hengfengnek pedig sokkal több pénze van, mint a CFR-nek. A hírek szerint euróban milliós nagyságrendű fizetéssel csábítják a CFR-nél (sajtóértesülések szerint) mintegy félmilliót kereső Petrescut.
 
A sikeres, ám nyers stílusa és védekezésközpontú, nem túl látványos futballja miatt a kolozsvári szurkolók között népszerűtlen Petrescu így egyetlen, de sikeres szezon után távozik a Fellegvárról. 
 
A román sportsajtó szerint helyére Edward Iordănescu, a Pandurii Târgu Jiu és az Astra Giurgiu korábbi edzője, Anghel Iordănescu volt szövetségi kapitány fia érkezhet, de felmerült még Victor Piţurcă, Marius Şumudică, Vasile Miriuţă és Mandorlini neve is. Sőt, még a Bölöni Lászlóé is, ám őt jelenleg még egy éves szerződés köti a belga Royal Antwerp csapatához.

Hirdetés