Újabb román állampolgár halt meg magyarországi közúton

Mindkét érintett gékocsit román vezette.
Hirdetés

Alig telt el két nap azóta, hogy kilenc román állampolgár életét vesztette egy felelőtlen sofőr miatt, máris újabb, román vonatkozású halálos közúti balesetről adnak hírt a hírügynökségek.

Az MTI azt írja, egy kisteherautó hátulról egy tehergépjárműnek ütközött az M5-ös autópályán Ócsa térségében. Az autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 31. kilométerszelvénynél a reggeli órákban – eddig tisztázatlan körülmények között – hajtott bele hátulról a kisteherautó a másik járműbe. A kisteherautó sofőrje a helyszínen életét vesztette.

A Digi 24 szerint a román sofőr egy Temes megyében bejegyzett gépkocsit vezetett.

A román külügyminisztérium közleménye szerint Románia budapesti nagykövetsége felvette a kapcsolatot a magyar hatóságokkal, hogy információkat szerezzen a Budapest közelében bekövetkezett baleset áldozatairól. Az első információk szerint a balesetben két román rendszámú gépkocsi ütközött és egy román állampolgárságú személy életét vesztette.

Hirdetés

A helyszínre kiszálló konzuli csapat felkészült arra, hogy konzuli segítséget nyújtson az arra esetleg rászorulóknak – zárul a közlemény. 

 

Hirdetés