Kilenc román állampolgár halt meg egy magyarországi karambolban

A kisbusz, melyben utaztak, Szlovéniából tartott Maros megye felé. A vétkes sofőr Facebookozott vezetés közben.
Hirdetés

Egy sóderszállító teherautó és egy kisbusz összeütközött kedd délután, 16 óra 25 perc körül a magyarországi 4-es főút 58. kilométerénél, Ceglédbercelnél. A police.hu közlése szerint a balesetben a kisbuszban ülők közül többen életüket vesztették, a teherautó sofőrje megsérült.

Az Adevărul úgy tudja, hogy hét román állampolgár vesztette életét a kisbuszban, melynek sofőrje elvesztette uralmát a gépjármű fölött, miközben előzés szándékával áttért az ellenkező sávba, így ütközött a teherautóval. A kisbusz utasai Szlovéniából tartottak a Maros megyei Désfalvára. Az MTI kilenc halottról számolt be.

A magyar portálok szerint Maros megyei rendszámtáblával rendelkező jármű annyira összepréselődött, hogy a kiérkező tűzoltók csak a kisbusz hátulján keresztül tudták megbontani feszítővágókkal a jármű karosszériáját, hogy ki tudják emelni az utasokat. A balesetben hét férfi és két nő vesztette életét, az áldozatok személyazonosítása – román társhatóságok bevonásával – folyamatban van.

A román külügy tájékoztatott: a helyszínre érkeztek a budapesti román nagykövetség munkatársai, hogy mihamarabb azonosítsák az elhunytakat.

Az Adevărul egy videót is közzé tett, mely azt bizonyítja, hogy a vétkes sofőr élő adásban volt a Facebookon, amikor a tragédia bekövetkezett. Csak az kattintson a linkre, aki nem túl érzékeny. 

Hirdetés