200 millió eurót pumpál craiovai gyárába a Ford

Az amerikai autógyártó nem hagyta ki az alkalmat, hogy ismételten jelezze a kormánynak igényét az autópályákra.
Hirdetés

A Ford romániai gyára új modell gyártásába kezd a craiovai üzemben, ahol az EcoSport SUV modellt és az 1.0 EcoBoost motrokat gyártják jelenleg. Az újítás által 1 500 új munkahely létesül, így összesen 5 900 alkalmazottja lesz az autógyárnak. A Ford Románia közleménye szerint a 200 millió eurós beruházással közel 1,5 milliárd eurós beruházásra nő a 2008 óta működő gyár.

„Ez az újabb beruházás az Európában gyártott modelljeink palettáját bővíti tovább, ugyanakkor hangsúlyozza a craiovai gyártási folyamat átalakulását is. A második gépjármű gyártásának elkezdése bizonyítéka annak, hogy a craiovai üzem mennyire rugalmas és tükrözi azt a jó kapcsolatot, amelyet a helyi beszállítókkal és a közösséggel ápolunk” – nyilatkozta Steven Armstrong, a Ford csoport európai, közép-keleti és afrikai igazgatója.

Az új modell nevét és gyártási időpontját a későbbiekben ismertetik.

A gépjárműgyártó ismételten azt kérte közleményében a kormánytól, hogy fejlesszék a szállítási infrastruktúrát, hogy továbbra is hatékonyan működhessen a termelés.

A Ford a második legnagyobb gyártó Romániában a francia Renault tulajdonában levő Dacia után. Az idén az első négy hónapban 45 319 járművet, 148 százalékkal többet gyártottak az előző év azonos időszakához mérten. Tavaly egész évben 49 771 járművet állítottak elő, 28 százalékkal többet, mint 2016-ban.

 

Hirdetés