Úgy romlik a pénzünk, mintha nem lenne holnap

Egyre kevesebbet ér a jövedelmünk.
Hirdetés

Már megint jóval kevesebbet ér a pénzünk: az Országos Statisztikai Intézet (INS) hétfői közlése szerint ötéves csúcsot ért el az éves infláció áprilisban.

A múlt havi éves pénzromlás mértéke 5,2 százalék volt – vagyis ennyivel kevesebb dolgot vásárolhattunk a jövedelmünkből, mint tavaly áprilisban –, ennél nagyobb csak 2013 júniusában volt az elmúlt években, amikor 5,37 százalékos volt a pénzromlás mértéke.

Az élelmiszerek 4 százalékkal voltak drágábbak, mint egy évvel korábban, míg a nem élelmiszer jellegű termékek ára még ennél is nagyobb mértékben, 7,2 százalékkal nőtt. A szolgáltatásokért 2,83 százalékkal kellett többet fizetnünk.

Ha ugyanakkor 2017 decemberéhez viszonyítjuk az áprilisi árakat, akkor aztán végképp siralmas a kép.  A friss gyümölcsök 13,91, a citrusfélék 11,32,  földgáz pedig 10,19 százalékkal drágult.

Az üzemanyagárak – amelyek emelkedése rendszerint minden egyéb kategória árának emelkedésére kihatással van – 3,9 százalékkal nőtt decemberhez képest.És akkor most mondjunk köszönetet a kormánynak a zseniális gazdaságpolitikáért.
 

Hirdetés