Helikopterrel oltották a nemzeti parkban kigyulladt tüzet

Amíg a vasárnapi szél miatt abba nem kellett hagyni. A növényzet még füstöl a Domogléd-Cserna Nemzeti Parkban.
Hirdetés
A lángokat eloltották, helyenként azonban még füstölög az avar a Domogléd-Cserna Nemzeti Parkban, ahol péntek délután ütött ki tűz. Szombaton a többtucatnyi tűzoltó munkáját két helikopter segítette. Ezeknek köszönhetően estére sikerült körbehatárolni a tüzet, így a lángok nem terjedtek tovább az éjszaka folyamán. 
 
Vasárnap reggel újrakezdték a légi tűzoltást, de az erős szél miatt vissza kellett hívni a helikoptereket. Lángok jelenleg nincsenek ugyan, a füstölgés azonban nem szűnt meg. Amíg a helikopterek ismét bevethetők lesznek, a helyszínre kivezényelt tűzoltók dolgoznak a parázsfészkek oltásán. 
 
A Domogléd-Cserna Nemzeti Parkban pénteken ütött ki tűz, amelyet egy arra járó turista észlelt és jelentett – nyilatkozta a Krassó-Szörény megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtószóvivője. Magdalena Tocmelea szerint egy feketefenyő-ültetvényen csaptak fel a lángok, és fennállt a veszélye annak, hogy átterjednek a közeli bükkerdőre is. 
 
Az oltási munkálatokat nehezíti, hogy a tűz a nemzeti park egyik nehezen megközelíthető, meredek és sziklás részén ütött ki, 1100 méteres magasságban, Herkulesfürdőtől 25 km távolságra, amelyből 15 km földút. 
 
Az oltásban többtucatnyi, Krassó-Szörény, Temes, Gorj és Mehedinţi megyei tűzoltó vesz részt, akiknek munkáját a herkulesfürdői erdőkerület alkalmazottjai segítik.
Hirdetés