Zsinórban harmadszor bajnok a Sepsi SIC

A szentgyörgyi kosarasok a hálót sem hagyták a helyén, ilyenkor az is trófeának számít.
Hirdetés
A gyulafehérvári és kolozsvári sportcsarnokok után a szatmárnémeti sportlíceum Both Katalinról elnevezett termét is megfosztották a kosárgyűrűk hálóitól a sepsiszentgyörgyi kosaraslányok. A Sepsi SIC péntek délután húzta be 85:76-ra a döntő negyedik meccsét a szatmári VSK ellen, és ezzel 3-1-es összesítéssel nyerte zsinórban harmadik bajnoki címét. 
 
A három sikerben az a közös, hogy a harmadik győzelem mindig idegenben jött össze, így a bajnok hagyományos hálóvagdosása ismét egy házigazdát károsított.
 
A két nagy sima hazai győzelem (76:46 és 71:51) után a szentgyörgyi csapat a söpréshez is közel járt, de a csütörtöki harmadik meccs végjátékában jobban voltak a szatmáriak, és 68:60-as sikerükkel kiharcolták a negyedik összecsapást. 
 
A szezon során mindössze második vereségét elszenvedő Sepsi SIC a pénteki összecsapást is gyengén kezdte, az első félidőben a párharc során először tíz pont feletti előnyt is szerzett a VSK (36:25 a 14. percben), ezt a szentgyörgyiek már a nagyszünetre ledolgozták, a második félidőben pedig már szinte végig vezettek. 
 
A kupa és az érmek átadása után a székely szurkolók is bemehettek a pályára ünnepelni, miközben a sikeredző Zoran Mikes stábja amerikai módra hátulról a mester nyakába zúdított egy vödör jeget.
 
Zsinórban három bajnoki címre több mint egy évtizede nem volt péda a román női kosárlabdázásban, utoljára a Livas Târgoviște nyert négyszer egymás után 2002 és 2005 között. A februárban Román Kupát is megnyerő SIC 2015 óta mindig döntőbe jutott, míg a szatmáriak 2011 és 2012 után harmadik fináléjukban is alulmaradtak.
 

Csak a neten

A bajnoki címről döntő mérkőzést nem tűzte műsorára a közvetítési jogokkal rendelkező Digi Sport televízió, amely a négy mérkőzésből csak a harmadikat közvetítette, de egy elhúzódó teniszmérkőzés miatt azt sem teljes egészében.
 
A két sepsiszentgyörgyi találkozót a Román Kosárlabda-szövetség hivatalos Youtube-csatornáján lehetett követni, a negyedik mérkőzést pedig a Sepsi SIC jóvoltából lehetett látni, szintén a videómegosztó oldalon. 
 

A 2017–2018-as női Nemzeti Liga végeredménye:

  1. Sepsi SIC
  2. Szatmárnémeti VSK
  3. Brassói Olimpia
  4. Kolozsvári U
  5. Temesvári SCM
  6. CSBT Alexandria
  7. Aradi ICIM
  8. Gyulafehérvári CSU
  9. Marosvásárhelyi Sirius

A Sepsi SIC bajnokcsapata: Ruzica Dzankic, Natalie Fontaine, Annemarie Gödri-Parau, Dominique Hamilton-Carter, Andreea Hutanu, Kilin Tünde, Kovács Renáta, Marina Kress, Tyaunna Marshall, Carley Mijovic, Teodora Neagu, Ancuta Stoenescu, Adrienne Webb. Edző: Zoran Mikes. 

 

Hirdetés